De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vichyssoise met gerookte forel en appelsalsa

Snijd het groene deel van de prei. Dit wordt niet gebruikt. Was het witte deel en snijd in ringen. Schil de knolselderij en de aardappels en snijd in blokjes. Smelt de boter in een grote pan en bak hierin op laag vuur de prei en de aardappel aan. Pas op dat de groente niet kleurt; een vichyssoise hoort licht van kleur te zijn.

60 min kooktijd
Vichyssoise met gerookte forel en appelsalsa

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd het groene deel van de prei. Dit wordt niet gebruikt. Was het witte deel en snijd in ringen. Schil de knolselderij en de aardappels en snijd in blokjes. Smelt de boter in een grote pan en bak hierin op laag vuur de prei en de aardappel aan. Pas op dat de groente niet kleurt; een vichyssoise hoort licht van kleur te zijn.

Blus na 3 minuten af met de witte wijn. Laat even inkoken en voeg dan de bouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan circa 30 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen voor de salsa de appel met schil in zo klein mogelijke blokjes. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk en meng met de appel.

Voeg de azijn toe. Hak de peterselie en de bieslook fijn en meng samen met de olijfolie door de appel. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak grof. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep over diepe borden of kommen, leg in elk bord een stuk forel en een lepel salsa. Garneer met de amandelen.

In De Worsten van Babel on Tour nemen 24Kitchen chef Hugo Kennis, Marius & Jasper Gottlieb ons 10 weken mee op een culinaire roadtrip door Europa. 

De Worsten van Babel zijn de uitdaging aangegaan om zonder geld, al kokende en klussende, aan te komen op hun einddoel in Spanje: een reservering in een van de beste restaurants ter wereld: Mugaritz van chef Andoni Aduriz. Er zijn twee dingen die vast staan: ze hebben een foodtruck om mee door Europa te reizen en ze hebben een reservering in het restaurant.

Onderweg ontdekken ze de lokale cultuur en bijbehorende gerechten. Om geld te verdienen voor hun reis gaan ze koken en werken voor de locals op de plekken die ze aandoen: op straat, met privé diners, op markten, op een camping bbq, een verjaardag. Alles moet uit de kast gehaald worden om geld en benzine te verdienen. Om te weten wat de lokale bewoners lekker vinden moet er wel gezocht worden naar mooie ingrediënten en recepten. Lukt het ze om binnen de tijd de reis af te leggen?

De locaties

Om bij hun einddoel te komen reizen de jongens van plek naar plek. Per dag leggen ze zoveel mogelijk kilometers af, afhankelijk van hoeveel geld ze bij elkaar hebben kunnen sprokkelen op de vorige locatie. 

De Worsten beginnen hun reis in Amsterdam, waarna ze belanden bij hun eerste 'echte' locatie: het idyllische Kruiskerke, ten Westen van Gent. De reis verloopt niet helemaal zoals gepland, zo krijgen ze onderweg pech en duurt het even voordat ze een plek hebben gevonden om geld voor de benzine verdienen. 

Na bij slagerij Gaston van de Walle in Kruiskerke zelf Gentse penzen (worsten) te hebben gedraaid, gaan ze de markt op van Gent waar ze de lekkerste broodjes worst, ingelegde venkel en een heerlijke peterselie-kervelmayo verkopen. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker