Verse pita’s met kippendijen en gele-currysalade

20
Gemiddeld
Verse pita’s met kippendijen en gele-currysalade
 
Aangeboden door:

Ingredienten

4
Personen

  • 250 g bloem
  • 150 ml lauwwarm water
  • 5 g zout
  • 4 g gedroogde gist
  • 1 bos verse koriander
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl korianderpoeder
  • 4 kippendijen
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bakje Optimel salade gele curry
  • 2 druppels witte balsamicoazijn
  • 1 venkelknol
  • versgemalen peper
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
1 uur en 20 minuten totale tijd

Meng de bloem, het water, de gist en olijfolie met een mixer met deeghaak of met de hand tot een samenhangend deeg.

Snijd een halve bos koriander fijn en kneed met een snuf zout door het deeg. Laat het deeg 1 uur afgedekt rusten op een warme plek. 

Marineer de kippendijen met fijngesneden knoflook, korianderpoeder, een snuf zout, versgemalen peper, een halve citroen en een scheut zonnebloemolie. Laat de marinade in de kippendijen trekken.

Schaaf de venkel met een mandoline, kaasschaaf of snijd met een scherp mes in dunne plakken. Meng in een kom met witte balsamicoazijn.

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol er balletjes van. Druk de balletjes plat met de hand of met een deegroller.

Bak de pita’s af in een voorverwarmde oven op 230  gedurende 8 tot 10 minuten. Zet een grillpan op het het vuur en laat de pan goed heet worden. Grill de kippendijen tot ze mooi bruin en gaar zijn. 

Snijd de pita’s in, vul met de kippendijen en venkel. Schep er wat Optimel gele curry salade overheen.

Tips van blogger Charlie (Charlie's Kitchen)

  • Gebruik kleine stukjes mango als extra topping voor bij het broodje. 
  • Houd je niet van kip? Vervang dit door gepelde garnalen.
Verse pita’s met kippendijen en gele-currysalade
Geef je waardering
20