De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

verse pita’s met kippendijen en gele-currysalade

Verse pita's met kippendijen en gele-currysalade. Hártstikke lekker en bovendien erg gezond. Win-winsituatie!

60 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Verse pita’s met kippendijen en gele-currysalade

Een recept van

Bereidingswijze

Meng de bloem, het water, de gist en olijfolie met een mixer met deeghaak of met de hand tot een samenhangend deeg.

Snijd een halve bos koriander fijn en kneed met een snuf zout door het deeg. Laat het deeg 1 uur afgedekt rusten op een warme plek. 

Marineer de kippendijen met fijngesneden knoflook, korianderpoeder, een snuf zout, versgemalen peper, een halve citroen en een scheut zonnebloemolie. Laat de marinade in de kippendijen trekken.

Schaaf de venkel met een mandoline, kaasschaaf of snijd met een scherp mes in dunne plakken. Meng in een kom met witte balsamicoazijn.

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol er balletjes van. Druk de balletjes plat met de hand of met een deegroller.

Bak de pita’s af in een voorverwarmde oven op 230  gedurende 8 tot 10 minuten. Zet een grillpan op het het vuur en laat de pan goed heet worden. Grill de kippendijen tot ze mooi bruin en gaar zijn. 

Snijd de pita’s in, vul met de kippendijen en venkel. Schep er wat Optimel gele curry salade overheen.

Tips van blogger Charlie (Charlie's Kitchen)

  • Gebruik kleine stukjes mango als extra topping voor bij het broodje. 
  • Houd je niet van kip? Vervang dit door gepelde garnalen.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker