Venkelsoep met limoen-crème fraîche

56
Makkelijk
Venkelsoep met limoen-crème fraîche

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de venkel in kleine stukjes. Schil en snijd de aardappel in kleine blokjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de knoflook, venkel en aardappel. Blus af met de bouillon en kook de venkel in circa 20 minuten gaar. Rasp de groene schil van de limoen en meng met de crème fraîche. Snijd de Parmaham in reepjes. Pureer de soep met een staafmixer en breng opnieuw aan de kook. Verdeel de soep over borden, bestrooi met Parmaham en schep er een lepel limoen-crème fraîche in.

Ingredienten

4
Personen

Venkelsoep met limoen-crème fraîche

  • 1 teentje knoflook
  • 3 venkelknollen
  • 1 aardappel
  • olijfolie
  • 1 l groentebouillon
  • 1 limoen
  • 60 ml crème fraîche
  • 75 g parmaham
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • staafmixer
Venkelsoep met limoen-crème fraîche
Geef je waardering
56