Vegetarische shiitake-bouillon met tempehchips

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

95 minuten totale tijd

Shiitake dashi-bouillon
Snijd de shiitakes in stukjes. Verwarm voor de dashi het water samen met de kombu en de shiitakes zonder te koken. Laat circa 50 minuten trekken en schenk door een zeef. Houd de dashi op laag vuur warm en breng op smaak met beetje zout en versgemalen peper

Aziatische paddenstoelen
Maak de paddenstoelen schoon en snijd de paddenstoelen fijn. Pel en hak de knoflook. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook met de peper en de paddenstoelen in circa 3 minuten goudbruin. Blus af met de sojasaus en mirin. Breng eventueel op smaak met een beetje zout.

Tempehchips
Verwarm de frituur voor op 180 ºC. Snijd de tempeh in dunne plakken van circa 2 millimeter dik. Frituur de tempeh goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout.

Serveren
Snijd de bosuien in ringen. Verdeel de paddenstoelen en de bosuien over de soepborden. Schenk er de dashi bouillon bij en garneer met de tempehchips.

Ingredienten

4
Personen

Shiitake dashi-bouillon

  • 100 g shiitakes
  • 1 l water
  • 10 g kombu

Aziatische paddenstoelen

  • 400 g oosterse paddenstoelen zoals shiitakes nameco enoki of koraalzwam
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 rode peper
  • arachideolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el mirin

Garnering

  • 1 blok tempeh
  • olie om in te frituren
  • 2 bosuien

Extra nodig:

  • zeef
  • frituur
  • keukenpapier
Geef je waardering
1