De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Vegetarische shiitake-bouillon met tempehchips

Laat je verrassen door deze heerlijke Aziatische paddenstoelensoep met tempehchips!

95 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Vegetarische shiitake-bouillon met tempehchips

Bereidingswijze

Shiitake dashi-bouillon
Snijd de shiitakes in stukjes. Verwarm voor de dashi het water samen met de kombu en de shiitakes zonder te koken. Laat circa 50 minuten trekken en schenk door een zeef. Houd de dashi op laag vuur warm en breng op smaak met beetje zout en versgemalen peper

Aziatische paddenstoelen
Maak de paddenstoelen schoon en snijd de paddenstoelen fijn. Pel en hak de knoflook. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook met de peper en de paddenstoelen in circa 3 minuten goudbruin. Blus af met de sojasaus en mirin. Breng eventueel op smaak met een beetje zout.

Tempehchips
Verwarm de frituur voor op 180 ÂșC. Snijd de tempeh in dunne plakken van circa 2 millimeter dik. Frituur de tempeh goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout.

Serveren
Snijd de bosuien in ringen. Verdeel de paddenstoelen en de bosuien over de soepborden. Schenk er de dashi bouillon bij en garneer met de tempehchips.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĂ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.