Shiitake dashi-bouillon
Snijd de shiitakes in stukjes. Verwarm voor de dashi het water samen met de kombu en de shiitakes zonder te koken. Laat circa 50 minuten trekken en schenk door een zeef. Houd de dashi op laag vuur warm en breng op smaak met beetje zout en versgemalen peper
Aziatische paddenstoelen
Maak de paddenstoelen schoon en snijd de paddenstoelen fijn. Pel en hak de knoflook. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook met de peper en de paddenstoelen in circa 3 minuten goudbruin. Blus af met de sojasaus en mirin. Breng eventueel op smaak met een beetje zout.
Tempehchips
Verwarm de frituur voor op 180 ºC. Snijd de tempeh in dunne plakken van circa 2 millimeter dik. Frituur de tempeh goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout.
Serveren
Snijd de bosuien in ringen. Verdeel de paddenstoelen en de bosuien over de soepborden. Schenk er de dashi bouillon bij en garneer met de tempehchips.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
vegetarische shiitake-bouillon met tempehchips
Laat je verrassen door deze heerlijke Aziatische paddenstoelensoep met tempehchips!
95 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties