De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vegetarische lasagne alla bolognese met fijngehakt

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Schrap de wortels en rasp fijn. Verwijder de harde draden van de bleekselderij en rasp de bleekselderij fijn.
Verwarm een scheutje bakken en braden van soja in een koekenpan en fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij circa 3 minuten.
Voeg het gehakt van soja toe en bak circa 3 minuten mee.
Giet de passata in de koekenpan en laat de saus circa 10 minuten zachtjes koken.
Pluk de basilicum en voeg toe aan de saus.

30 MIN
Vegetarische Lasagne alla Bolognese met fijngehakt

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bolognese met fijngehakt

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schrap de wortels en rasp fijn. Verwijder de harde draden van de bleekselderij en rasp de bleekselderij fijn.
  • Verwarm een scheutje bakken en braden van soja in een koekenpan en fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij circa 3 minuten.
  • Voeg het gehakt van soja toe en bak circa 3 minuten mee.
  • Giet de passata in de koekenpan en laat de saus circa 10 minuten zachtjes koken.
  • Pluk de basilicum en voeg toe aan de saus.

Lasagnebladeren

  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de lasagnevellen in circa 5 minuten gaar. Giet de vellen af en laat ze onder stromend koud water afkoelen (de bladeren blijven dan niet aan elkaar kleven).
  • Leg de lasagnevellen op een theedoek.

Lasagne

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de aubergine in plakken en bestrijk met olie. Verwarm een grillpan en gril de plakken aubergine circa 3 minuten om en om.
  • Snijd de mozzarella in plakken
  • Vet de ovenschaal in met een scheutje olijfolie.
  • Verdeel een kwart van de saus gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal en leg dicht met lasagnebladeren. Leg er een laag aubergine op en daarop een laag mozzarella. Leg hierop een laag lasagnevellen, saus, plakken aubergine, lasagnevellen, saus, mozzarella en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  • Schuif de lasagne in de oven en bak circa 8 minuten tot de kaas gesmolten is. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker