De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vegetarische kipburger

Deze vegetarische variant op een kipburger is ideaal voor een dagje zonder vlees en zuivel.

vegan kipburger

Een recept van

Mikko Kuiper

Mikko Kuipers

Hoe maak ik een kipburger nog lekkerder? Door 'm te serveren met een atjar van rode kool en een zoete-aardappelspread. Geloof mij, dat je dat echt wil proeven.

Bereidingswijze

Zoete-aardappelspread

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

  2. Pel en snipper de knoflook. Schil en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. 

  3. Meng de zoete-aardappelblokjes met de knoflook, olijfolie en het sesamzaad. Verdeel over de bakplaat. 

     

  4. Zet de bakplaat in de oven voor circa 10 minuten. Laat iets afkoelen. 

  5. Doe de blokjes zoete aardappel in een kom. Prak met een vork tot een grove spread. 

Rodekool-atjar

  1. Verwarm de azijn, suiker en zout in een pan tot de suiker is opgelost. Voeg de steranijs en peperkorrels toe en verwarm circa 10 minuten mee. 

  2. Haal de steranijs en peperkorrels uit de pan. 

  3. Snijd de rode kool fijn en meng met het azijnmengsel in de pan. 

Kipburger

  1. Verhit een pan en rooster de hamburgerbroodjes. 

  2. Doe per burger een eetlepel olie in een pan met antiaanbaklaag en verwarm voor op middelhoog vuur. Leg de Beyond Meat Burger ® Chicken Style in de pan en bak in 7 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Draai regelmatig om. 

  3. Smeer de zoete-aardappelspread op de hamburgerbroodjes. Beleg met de atjar van rode kool en de Beyond Meat Burger ® Chicken Style. 

In Een Weekje Zonder neem je een kijkje in de wereld van plantaardig eten. Het perfecte handboek voor de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel.

mikko en jetske

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker