Vegetarische gehaktballen
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in kleine stukjes. Hak de ui en knoflook fijn en laat de linzen uitlekken.
-
Verhit de olie in een pan met dikke bodem, bak de aubergine, ui en knoflook op matig vuur tot goudbruin voor ca. 10 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten.
-
Doe de inhoud van de pan met de linzen, citroenrasp, bloem, ei en zout en peper in een keukenmachine en pulseer tot een grof mengsel. Schep met de ijstang 12-16 balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 20-25 minuten goudbruin.
Gnocchi
-
Kook de gnocchi volgens de verpakking in een ruime pan gezouten water. Bewaar 150 ml van het kookvocht.
-
Rooster de pijnboompitten. Doe de basilicum, peterselie, pijnboompitten, Parmezaanse kaas het kookvocht in een blender en pureer tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
-
Schep de groene saus door de gnocchi en verdeel over diepe borden. Verdeel de vegetarische gehaktballen over de borden. Breng op smaak met olijfolie en een kneepje citroensap en wat basilicumblaadjes.
1 reactie