Pizzadeeg
Stap 1:
Meng het bloem, zout, 20 milliliter olijfolie, water en suiker in een grote kom. Kneed het deeg goed door. Vet een grote kom in met olie, doe er het deeg in en laat rijzen voor circa 1,5/2 uur.
Stap 2:
Verwarm de oven op 250 °C. Verdeel het deeg over de gehele bakplaat. Bestrijk met de saus en bak de bodem voor circa 5 minuten.
Let op!
Deze bodem is genoeg voor één van onderstaande pizza’s
Bloemkool-pizza
Stap 1:
Snijd de bloemkool in roosjes en de paddenstoelen-mix in stukken.
Stap 2:
Breng een pan met water aan de kook en kook de bloemkool gaar in circa 10 minuten. Giet de bloemkool af en bewaar wat van het kookvocht.
Stap 3:
Voeg de bloemkool, kookvocht en kookroom toe in een keukenmachine en maal fijn. Zeef het mengsel vervolgens tot een gladde crème.
Stap 4:
Verhit olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen-mix voor circa 5 minuten. Blus af met witte wijn. Snijd een teen knoflook fijn en voeg toe.
Stap 5:
Verhit een pan en rooster de pijnboompitten goudbruin. Pureer de lavas samen met de olijfolie, pijnboompitten, een knoflookteen, peper en zout tot een pesto.
Stap 6:
Bestrijk de pizza met de bloemkool-crème en bak voor circa 5 minuten op 250 °C. Verdeel vervolgens de paddenstoelen-mix en lavas-pesto over de pizza. Bak nog voor circa 5/10 minuten in de oven.
Pizza margherita
Stap 1:
Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een koekenpan en bak het broodkruim, de panko, olijfolie en knoflook goudbruin.
Stap 2:
Bestrijk de pizzabodem met de polpa. Verdeel vervolgens de kaas de over de pizza en bak voor 5 minuten in de oven.
Stap 3:
Garneer de pizza met basilicum en broodkruim.
0 reacties