De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vegan plaatpizza’s

Thuis zelf vegan pizza maken? Dat kan! 24Kitchen-chef Perry de Man legt je haarfijn uit hoe je aan de hand van een simpel recept zelf heerlijke vegan pizza's maakt. Effe wachte... Pizza!

120 min voorbereidingstijd
20 min (voor)bereidingstijd
vegan pizza

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

Thuis zelf vegan pizza maken? Dat kan! 24Kitchen-chef Perry de Man legt je haarfijn uit hoe je aan de hand van een simpel recept zelf heerlijke vegan pizza's maakt. Effe wachte... Pizza!

Bereidingswijze

Pizzadeeg 

Stap 1: 
Meng het bloem, zout, 20 milliliter olijfolie, water en suiker in een grote kom. Kneed het deeg goed door. Vet een grote kom in met olie, doe er het deeg in en laat rijzen voor circa 1,5/2 uur. 

Stap 2: 
Verwarm de oven op 250 °C. Verdeel het deeg over de gehele bakplaat. Bestrijk met de saus en bak de bodem voor circa 5 minuten.  

Let op! 
Deze bodem is genoeg voor één van onderstaande pizza’s 

Bloemkool-pizza  

Stap 1: 
Snijd de bloemkool in roosjes en de paddenstoelen-mix in stukken.  

Stap 2: 
Breng een pan met water aan de kook en kook de bloemkool gaar in circa 10 minuten. Giet de bloemkool af en bewaar wat van het kookvocht.  

Stap 3: 
Voeg de bloemkool, kookvocht en kookroom toe in een keukenmachine en maal fijn. Zeef het mengsel vervolgens tot een gladde crème.  

Stap 4: 
Verhit olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen-mix voor circa 5 minuten. Blus af met witte wijn. Snijd een teen knoflook fijn en voeg toe. 

Stap 5: 
Verhit een pan en rooster de pijnboompitten goudbruin. Pureer de lavas samen met de olijfolie, pijnboompitten, een knoflookteen, peper en zout tot een pesto. 

Stap 6: 
Bestrijk de pizza met de bloemkool-crème en bak voor circa 5 minuten op 250 °C. Verdeel vervolgens de paddenstoelen-mix en lavas-pesto over de pizza. Bak nog voor circa 5/10 minuten in de oven. 

Pizza margherita 

Stap 1: 
Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een koekenpan en bak het broodkruim, de panko, olijfolie en knoflook goudbruin. 

Stap 2: 
Bestrijk de pizzabodem met de polpa. Verdeel vervolgens de kaas de over de pizza en bak voor 5 minuten in de oven.  

Stap 3: 
Garneer de pizza met basilicum en broodkruim. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT GUILTY PLEASURES  

In dit programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dan Karaty, Sergio Vyent en Shirma Rouse hun geheime eetgewoontes op aan 24Kitchen-chef Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

guilty pleasures

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker