De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vegan desserttaartjes met chocolade

Van dit makkelijk dessertaartje kan iedereen mee eten. Handig: je kan 'm al een dag vantevoren bereiden.

30 min voorbereidingstijd
1440 min kooktijd
Vegan Desserttaartjes met Chocolade_LS_5734.jpg

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Van dit makkelijk dessertaartje kan iedereen mee eten. Handig: je kan ze ruim  vantevoren bereiden.

Bereidingswijze

Stap 1:
Week de cashewnoten voor de vulling een nacht in koud water.

Bodems

Stap 1:
Vet de eenpersoonstaartringen in met een beetje kokosvet en zet ze op een plateautje met plasticfolie. Pureer in de foodprocessor de pecannoten, dadels, cacaopoeder, zout en de vanille tot een plakkerige massa. Verdeel het mengsel over de vormpjes en druk stevig aan.

Vulling

Stap 1:
Smelt de kokosolie en laat afkoelen. Voeg de geweekte cashewnoten, ahornsiroop, water en de vanille toe aan de foodprocessor. Pureer tot een gladde massa. Voeg het cacaopoeder en daarna al draaiend de kokosolie toe.

Stap 2:
Verdeel de vulling over de bodems en strijk de bovenkant glad af. Laat de taartjes minstens 2 uur opstijven in de vriezer.

Chocoladeglazuur

Stap 1:
Verwarm de kokosolie, ahornsiroop en het cacaopoeder in een pan op laag vuur totdat de kokosolie gesmolten is en er een gladde saus ontstaat. Let op: het mengsel mag niet koken.

Stap 2:
Laat het glazuur een paar minuten afkoelen. Giet een dun laagje glazuur boven op elk bevroren taartje. Laat het glazuur in ongeveer 20 minuten hard worden 
in de koelkast.

Stap 3:
Druk de taartjes dan uit de vormpjes. Laat de taartjes verder ontdooien voordat je ze serveert. Decoreer de taartjes eventueel met chocoladekrullen en cacaonibs. 


Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker