Van dit makkelijk dessertaartje kan iedereen mee eten. Handig: je kan ze ruim  vantevoren bereiden.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Bodems

  • 150 g pecannoten
  • 4 Medjool dadels
  • 50 g rauwe cacaopoeder
  • 1 mespunt zout

Vulling

  • 120 g kokosolie
  • 300 g cashewnoten
  • 120 g ahornsiroop
  • 120 ml koud water
  • 1 vanillestokje of 2 tl vanille-extract
  • 75 g rauwe cacaopoeder

Chocoladeglazuur

  • 75 g kokosolie
  • 25 g ahornsiroop
  • 20 g rauwe cacaopoeder

Extra nodig

  • eenpersoons-taartringen
  • foodprocessor

Bereidingswijze

Totale tijd: 24 uur en 30 minuten

Stap 1:
Week de cashewnoten voor de vulling een nacht in koud water.

Bodems

Stap 1:
Vet de eenpersoonstaartringen in met een beetje kokosvet en zet ze op een plateautje met plasticfolie. Pureer in de foodprocessor de pecannoten, dadels, cacaopoeder, zout en de vanille tot een plakkerige massa. Verdeel het mengsel over de vormpjes en druk stevig aan.

Vulling

Stap 1:
Smelt de kokosolie en laat afkoelen. Voeg de geweekte cashewnoten, ahornsiroop, water en de vanille toe aan de foodprocessor. Pureer tot een gladde massa. Voeg het cacaopoeder en daarna al draaiend de kokosolie toe.

Stap 2:
Verdeel de vulling over de bodems en strijk de bovenkant glad af. Laat de taartjes minstens 2 uur opstijven in de vriezer.

Chocoladeglazuur

Stap 1:
Verwarm de kokosolie, ahornsiroop en het cacaopoeder in een pan op laag vuur totdat de kokosolie gesmolten is en er een gladde saus ontstaat. Let op: het mengsel mag niet koken.

Stap 2:
Laat het glazuur een paar minuten afkoelen. Giet een dun laagje glazuur boven op elk bevroren taartje. Laat het glazuur in ongeveer 20 minuten hard worden 
in de koelkast.

Stap 3:
Druk de taartjes dan uit de vormpjes. Laat de taartjes verder ontdooien voordat je ze serveert. Decoreer de taartjes eventueel met chocoladekrullen en cacaonibs. 


Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Geef je waardering

51
Vegan Desserttaartjes met Chocolade_LS_5734.jpg
Vegan Desserttaartjes met Chocolade_PT_5741.jpg