Vegan chocoladerepen
Smelt de kokosolie in een pannetje. Laat even afkoelen. Hak de palmsuiker. Hak de chocolade grof. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng in een kom het hazelnootpoeder met het amandelpoeder, de palmsuiker, de chocolade, het vanillemerg, de amandelmelk en de kristalsuiker.
Vet de bakvorm in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Druk het deeg in de vorm met behulp van een vel plasticfolie. Laat het deeg circa 1 uur in de vriezer opstijven.
Haal de plak uit de vorm en snijd in 16 gelijke stukken.
Doorhaal chocolade
Smelt de chocolade en meng de cacaoboter erdoor.
Chocolade tableren
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade.
Geroosterde amandelen
Verwarm de oven op 180 °C en rooster de amandelen circa 12 minuten. Laat afkoelen.
Doop de repen koekjesdeeg in de chocolade en laat uitharden op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg op elk reep een geroosterde amandel.
2 reacties
dat wordt geen koek hoor!
De poeder is vetter waardoor het deeg moet opstijven. Het hoort dus wel te kunnen! Mocht het echt niet lukken kan je er altijd een extra scheutje amandelmelk aan toevoegen.
Groetjes,
Team-24Kitchen