De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Vegan chocoladerepen

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Vegan chocoladerepen

Bereidingswijze

Vegan chocoladerepen
Smelt de kokosolie in een pannetje. Laat even afkoelen. Hak de palmsuiker. Hak de chocolade grof. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng in een kom het hazelnootpoeder met het amandelpoeder, de palmsuiker, de chocolade, het vanillemerg, de amandelmelk en de kristalsuiker. Vet de bakvorm in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Druk het deeg in de vorm met behulp van een vel plasticfolie. Laat het deeg circa 1 uur in de vriezer opstijven. Haal de plak uit de vorm en snijd in 16 gelijke stukken.

Doorhaal chocolade
Smelt de chocolade en meng de cacaoboter erdoor.

Chocolade tableren
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade.

Geroosterde amandelen
Verwarm de oven op 180 °C en rooster de amandelen circa 12 minuten. Laat afkoelen.

Doop de repen koekjesdeeg in de chocolade en laat uitharden op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg op elk reep een geroosterde amandel.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

heel raar recept, meer dan 500 gr droge ingrediënten met 4 lepels amandelmelk....
dat wordt geen koek hoor!
Bregt Camphuijzen
16-09-2024
Hi!

De poeder is vetter waardoor het deeg moet opstijven. Het hoort dus wel te kunnen! Mocht het echt niet lukken kan je er altijd een extra scheutje amandelmelk aan toevoegen.

Groetjes,
Team-24Kitchen
Thijs Bruins
25-09-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.