De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vegan chocoladerepen

90 MIN
Vegan chocoladerepen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Vegan chocoladerepen
Smelt de kokosolie in een pannetje. Laat even afkoelen. Hak de palmsuiker. Hak de chocolade grof. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng in een kom het hazelnootpoeder met het amandelpoeder, de palmsuiker, de chocolade, het vanillemerg, de amandelmelk en de kristalsuiker. Vet de bakvorm in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Druk het deeg in de vorm met behulp van een vel plasticfolie. Laat het deeg circa 1 uur in de vriezer opstijven. Haal de plak uit de vorm en snijd in 16 gelijke stukken.

Doorhaal chocolade
Smelt de chocolade en meng de cacaoboter erdoor.

Chocolade tableren
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade.

Geroosterde amandelen
Verwarm de oven op 180 °C en rooster de amandelen circa 12 minuten. Laat afkoelen.

Doop de repen koekjesdeeg in de chocolade en laat uitharden op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg op elk reep een geroosterde amandel.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker