De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Varkenssaté met oosterse bloemkool

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Varkenssaté met oosterse bloemkool

Bereidingswijze

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Varkenssaté

  • Zet de satéprikkers in een glas met water.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Rasp de limoen. Halveer de limoen.
  • Snijd de varkenshaas in grove blokjes.
  • Meng in een kom de knoflook, rasp en sap van de limoen, ketjap manis en een scheutje rijstolie. Voeg het vlees toe en breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Dek af en laat circa 10 minuten in de koelkast marineren.
  • Rijg de varkenshaas aan de satéprikkers en bestrijk het vlees met wat olie.
  • Verwarm de grillpan en gril de varkenssaté om en om in circa 6 minuten gaar. Lepel na 6 minuten een beetje van de marinade over de saté en bak kort mee.

Oosterse bloemkool

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de bloemkool in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
  • Roer de bosui en de sambal door de bloemkool en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de koriander fijn en voeg toe.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.