Rijst
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Varkenssaté
- Zet de satéprikkers in een glas met water.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Rasp de limoen. Halveer de limoen.
- Snijd de varkenshaas in grove blokjes.
- Meng in een kom de knoflook, rasp en sap van de limoen, ketjap manis en een scheutje rijstolie. Voeg het vlees toe en breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Dek af en laat circa 10 minuten in de koelkast marineren.
- Rijg de varkenshaas aan de satéprikkers en bestrijk het vlees met wat olie.
- Verwarm de grillpan en gril de varkenssaté om en om in circa 6 minuten gaar. Lepel na 6 minuten een beetje van de marinade over de saté en bak kort mee.
Oosterse bloemkool
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de bloemkool in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
- Roer de bosui en de sambal door de bloemkool en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de koriander fijn en voeg toe.
0 reacties