- Verwarm de oven voor op 180º C.
- Breng een pan met water, een beetje zout en een klontje boter aan de kook en kook de maiskolven in circa 20 minuten gaar.
- Verwarm de grillpan.
- Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Vorm vier grote hamburgers en bestrijk met een scheutje olie.
- Gril de burgers om en om circa 8 minuten. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rasp de kaas en verdeel over de burgers. Leg de bacon naast de burgers op de bakplaat. Bak de burgers en de bacon circa 6 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en de bacon krokant geworden is.
- Snijd de broodjes open.
- Snijd de tomaten in plakken.
- Snijd de kontjes van de little gem en pluk de bladeren.
- Pel en snipper de sjalot.
- Meng voor de burgersaus de sjalot met de ketchup en de ketjap.
Serveren
- Besmeer de onderkant van het broodje met een beetje saus. Beleg met de little gem, tomaat, hamburger en de bacon. Leg de bovenkant van het broodje erop en serveer met de maïskolven.
0 reacties