Uiensoep

29
Gemiddeld
Uiensoep

Bereidingswijze

2 uur totale tijd
  • Pel de uien en snijd ze in plakken.
  • Pel de knoflook en snijd ze in plakken.
  • Smelt een klont boter in een grote soeppan.
  • Doe de uien erbij met zout.Laat 10 minuten zacht worden.
  • Bedek de uien met rietsuiker en laat dit op zacht vuur een half uurtje karameliseren.
  • Doe de bloem erbij en bak nog 5 minuten.
  • Maak ondertussen de bouillon warm. Voeg dit na een half uur bij de uien.
  • Pak een royaal wijnglas Noilly prat erbij en de cognac. Laat dit een uur koken.
  • Zet je grill aan doe de soep in kommen. Leg een plakje oud brood op de soep. Bestrooi met gruyere en grill.

Ingredienten

10
Personen

Uiensoep

  • 1.5 kg uien
  • 1 bol knoflook
  • 75 g boter
  • 4 el rietsuiker
  • 3 el bloem
  • 3 l runderbouillon
  • 1 glas Noilly prat
  • 1 glas cognac
  • 200 g Gruyère
  • 1 hard/oud stokbrood met body
Geef je waardering
29