Tweeling kipkluifjes (kip met puree, bospeen en doperwten)

1
Makkelijk

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 160 ºC.

Kipkluifjes

Pel en pers de knoflook. Meng in een kom de knoflook, ketchup, ketjap en sojasaus met elkaar. Voeg de drumsticks toe en wrijf ze in met de saus. Leg de drumsticks in een grote ovenschaal.

Zet de drumsticks in de oven en bak ze in circa 40 minuten gaar.

Breng een pan met water aan de kook.

Aardappels koken

Schil en halveer de aardappels en kook ze in circa 20 minuten gaar.

Strepen en punten

Schrap de bospenen en spoel ze af met koud water. Leg ze in een diepe pan en voeg de bouillon en de boter toe. Breng met de deksel op de pan aan de kook en laat circa 10 minuten pruttelen. Let erop dat ze niet droog koken! Als dit het geval is, voeg je een scheutje water toe. Voeg de doperwten toe en laat circa 5 minuten meekoken. Giet de groente af. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Aardappelpuree

Verwarm de melk met de roomboter. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de pureestamper. Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk en de roomboter toe en roer goed door tot het een smeuïg geheel is geworden. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Aan tafel!

Verdeel de groente, aardappelpuree en de kipkluifjes over de borden.

Ingredienten

4
Personen

Kipkluifjes

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el ketchup
  • 100 ml ketjap
  • 50 ml sojasaus
  • 8 drumsticks

Aardappelpuree

  • 1 kg aardappels
  • 150 ml melk
  • 2 el roomboter

Strepen en punten

  • 1 bos bospeen
  • 300 ml groentebouillon
  • 2 el boter
  • 200 g doperwten

Klaarzetten

  • oven
  • grote ovenschaal
  • knoflookpers
  • kom
  • pan
  • dunschiller
  • vergiet
  • diepe pan met deksel
  • pureestamper
Geef je waardering
1