De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

turkse bonenstoof

Deze verrukkelijke Kuru Fasulye uit Karsu's Turkije is een echte aanrader. Met een paar simpele ingrediënten en het recept van Karsu zet je deze stoof zo op tafel.

15 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Turkse bonenstoof

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de groene peper in ringen.  

  2. Verhit olie in een diepe pan en fruit de ui. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en bak voor circa 5 minuten.  

  3. Doe de witte bonen erbij. Vul de pan met water tot het de bonen net onder staan. Kook voor circa 10/15 minuten. 

     

  4. Pers de knoflook. Meng door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. 

  5. Serveer het gerecht met de peterselie en de yoghurt. 

Karsu is terug! Deze keer niet met lekkerste Turkse recepten maar met een prachtige rondreis door haar thuisland.

Foto van Karsu in Turkije

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Dit recept is heerlijk en maakte mijn moeder vroeger ook vaak.
Manolya Vermeulen-Sener
24-10-2023

Ook lekker