De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Turkse bonenstoof

Deze verrukkelijke Kuru Fasulye uit Karsu's Turkije is een echte aanrader. Met een paar simpele ingrediënten en het recept van Karsu zet je deze stoof zo op tafel.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Turkse bonenstoof

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de groene peper in ringen.  

  2. Verhit olie in een diepe pan en fruit de ui. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en bak voor circa 5 minuten.  

  3. Doe de witte bonen erbij. Vul de pan met water tot het de bonen net onder staan. Kook voor circa 10/15 minuten. 

     

  4. Pers de knoflook. Meng door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. 

  5. Serveer het gerecht met de peterselie en de yoghurt. 

Karsu is terug! Deze keer niet met lekkerste Turkse recepten maar met een prachtige rondreis door haar thuisland.

Foto van Karsu in Turkije

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Dit recept is heerlijk en maakte mijn moeder vroeger ook vaak.
Manolya Vermeulen-Sener
24-10-2023

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.