De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tunesische couscous en bricks

Een verrassend Arabisch gerecht met heerlijk kruidige couscous.

Bricks

Een recept van

Bereidingswijze

Bereiding couscous

Snijd de uien en fruit ze aan. Voeg de tomatenpuree, harissa en ras el hanout toe en na een minuutje ook de courgette, de pompoen en de kikkererwten. Laat alles 15-20 minuten op laag vuur staan tot de groenten beetgaar zijn. Giet het kokende water over de couscous. Als de couscous het water heeft opgenomen, voeg je hier in een schaal alle andere ingrediënten bij.

Bereiding bricks

Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak brengen met zout en peper. Rol het mengsel in een brick vel en bak deze in zonnebloemolie tot het mooi goudbruin van kleur is.

Serveren

Serveer de couscous op een mooie schaal en de bricks als bijgerecht.

… dat eet hij niet. Is dit oud-Hollandse spreekwoord nog steeds van toepassing? 

In Wat De Boer Niet Kent gaan koks uit alle windstreken de uitdaging aan om onze nuchtere boerengezinnen eens wat anders voor te schotelen dan de Hollandse pot. Een week lang wordt de keuken van de boer overgenomen door hobbykoks en professionele chefs uit andere culturen. Zo krijgen de boeren bijvoorbeeld Surinaamse roti op maandag, Japanse teriyaki op dinsdag, Marokkaanse tajine op woensdag: lukt het de koks de culinaire horizon van de boer te verbreden? Of houdt het boerengezin het voortaan weer veilig bij een AVG'tje?
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker