Ingredienten

4
Personen

Couscous

  • 500 gr couscous
  • 1 l kokend water
  • 150 gr tomatenpuree
  • 30 gr harissa
  • 20 gr ras el hanout
  • 3 uien

  • 2 courgettes
  • 300 gr pompoen
  • 1 blik kikkererwten

Bricks

  • 15 brick vellen
  • 100 gr geraspte kaas
  • 0,5 bosje fijngehakte peterselie
  • 30 gr kappertjes
  • 1 fijngesneden rode ui
  • 2 blikjes tonijn
  • 2 eieren
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Bereiding couscous

Snijd de uien en fruit ze aan. Voeg de tomatenpuree, harissa en ras el hanout toe en na een minuutje ook de courgette, de pompoen en de kikkererwten. Laat alles 15-20 minuten op laag vuur staan tot de groenten beetgaar zijn. Giet het kokende water over de couscous. Als de couscous het water heeft opgenomen, voeg je hier in een schaal alle andere ingrediënten bij.

Bereiding bricks

Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak brengen met zout en peper. Rol het mengsel in een brick vel en bak deze in zonnebloemolie tot het mooi goudbruin van kleur is.

Serveren

Serveer de couscous op een mooie schaal en de bricks als bijgerecht.

Geef je waardering

21
Bricks