De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tulband met cheesecakevulling

Een heerlijk smeuïge cake én cheesecake in één? De perfecte combinatie als je het ons vraagt. Je maakt deze tulband met cheesecakevulling makkelijk zelf met Miljuschka's recept. Let's get baking!

40 MIN
Tulband met cheesecakevulling

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Een heerlijk smeuïge cake én cheesecake in één? De perfecte combinatie als je het ons vraagt. Je maakt deze tulband met cheesecakevulling makkelijk zelf met Miljuschka's recept. Let's get baking!

Bereidingswijze

Cheesecakevulling 
Klop de roomkaas en kristalsuiker in 4 minuten luchtig met een mixer. Voeg al kloppend het ei toe. Klop de crème fraîche en het zout en de vanille erdoor. Voeg de maïzena toe en klop het er nog 1 minuut goed doorheen. Doe de vulling in een spuitzak en leg even weg. 

Tulband 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht). Rooster de pecannoten op een met bakpapier beklede bakplaat voor 5 minuten in de oven of in een droge koekenpan.  

Stap 2: 
Maak nu de gebruinde boter. Verwarm de boter op laag vuur in een pannetje op het vuur. Laat pruttelen tot je bruine puntjes in de boter ziet. Zet het weg in de koelkast om af te koelen. 

Stap 3: 
Doe de eieren met de rietsuiker in de keukenmachine en klop helemaal luchtig. Voeg de honing toe en mix nog even rustig door. Zeef nu eerst de bloem, zout, bakpoeder en kaneel en meng door. Voeg het toe aan je eieren en spatel het erdoorheen. Voeg de gebruinde boter in delen toe en spatel het erdoorheen. Hak de geroosterde pecannoten fijn en meng door het beslag. Doe het biscuitbeslag in een spuitzak. 

Stap 4: 
Vet een tulbandvorm royaal in met boter. Spuit eerst een laag biscuitbeslag (ongeveer de helft uit de spuitzak) in de tulband. Spuit daaroverheen een laag van de cheesecakevulling (die mag helemaal op). Houd een beetje ruimte over bij de rand. Spuit het restende biscuitbeslag daaroverheen. 

Stap 5: 
Bak de tulband 35 tot 45 minuten op 180 °C (hetelucht). Test met een satéprikker prikken of die gaar is: de cheesecakevulling zal zacht blijven, maar de biscuit moet gaar zijn.  

Stap 6: 
Laat de vorm even afkoelen en draai de tulband voorzichtig om op een taartrooster. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker