Truffelburger

16
Makkelijk
Truffelburger

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Truffelmayonaise

Meng in een smalle, hoge litersmaat het eigeel met de mosterd, azijn en zwarte truffelpasta. Plaats nu een staafmixer in de litersmaat en zet deze, mits mogelijk, op de hoogste snelheid. Giet nu druppelsgewijs de olie erbij terwijl je continu met de staafmixer in het mengsel blijft.

Hamburger

Kneed alle ingrediënten met elkaar. Maak op smaak met het zout en de peper. Maak er gelijke stukken van en vorm hieruit hamburgers. Verwarm in een pan een laagje olie en bak hierin de hamburgers gaar.

Serveren

Snij de brioche bollen doormidden. Smeer een flinke lik van de truffelmayo op de onderste laag. Leg hierop de hamburger, gevolgd door de Parmezaanse kaas. Volg nu met de bacon en de rucola. Smeer op de onderste zijde van de andere helft van het broodje ook iets truffelmayonaise en rasp hierop wat verse truffel. Plaats nu de tweede helft bovenop de andere.

Ingredienten

6
Personen

Truffelmayonaise

  • 1 eigeel
  • 1 tl mosterd
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 1 el azijn
  • 1 el zwarte truffelpasta

Hamburger

  • 500 g gehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,25 tl chilipeper
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • fijn zout
  • zwarte peper

Extra nodig

  • verse truffel
  • rucola
  • Parmezaanse kaas
  • 6 grote brioche bollen
Geef je waardering
16