Sablé
Verwarm de oven op 170 ºC. Klop de eidooiers met de suiker luchtig. Meng bloem met bakpoeder en zout. Meng de boter met de luchtige eidooiers en spatel het bloemmengsel erdoor. Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin en laat afkoelen. Smelt de hazelnootpasta op laag vuur. Maal de koek tot kruimels en meng met de hazelnootpasta. Bekleed de vorm met plastic. Verdeel de massa in de vorm en laat opstijven in de koelkast.
Roomkaastopping
Klop de boter luchtig met de poedersuiker en meng de roomkaas erdoor. Schep de topping in een spuitzak met een gladde spuitmond.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in parten. Bewaar een paar losse stukjes mango voor de garnering. Verhit een pan en voeg beetje bij beetje suiker toe tot er een karamel ontstaat. Voeg de mango toe en karamelliseer circa 4 minuten.
Blus af met de passievruchtenlikeur en kook 2 minuten door. Laat de mango uitlekken op een zeef.
Schil en snijd de ananas in stukjes. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Meng de mango, ananas en passievruchten. Spuit een spiraal van de roomkaastopping op de taartbodem en verdeel het fruit erover. Garneer de taart met topjes citroenmelisse.
0 reacties