Tropische gembercake

11
Makkelijk
Tropische gembercake

Bereidingswijze

1 uur en 30 minuten totale tijd

Gember-citrusvulling
Snijd de citroenschil in ragfijne reepjes, hak de gember grof en blancheer de pistachepitten. Spoel ze koud, dep ze droog en hak ze fijn. Meng de citroenschil met de gember, sinaasappelschil, gembersiroop en de pistachepitten.

Cake
Roer de boter met de suiker luchtig en voeg een voor een de eieren toe. Voeg de bloem toe en meng tot een glad beslag. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet het cakeblik in en leg er een vel bakpapier in. Verdeel de helft van het cakebeslag over het cakeblik. Schep daarop de vulling en daarop weer een laag cakebeslag. Bak de cake in circa 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar.

 

Ingredienten

1
Porties

Gember-citrusvulling

  • 170 g gekonfijte blokjes sinaasappelschil
  • 80 g gekonfijte citroenschil
  • 100 g gemberblokjes op siroop
  • 2 el pistachepitten
  • 1 tl gembersiroop

Cakebeslag

  • 200 g zachte boter
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 200 g bloem

Extra nodig

  • cakeblik
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
Tropische gembercake
Geef je waardering
11