Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Gember-citrusvulling

  • 170 g gekonfijte blokjes sinaasappelschil
  • 80 g gekonfijte citroenschil
  • 100 g gemberblokjes op siroop
  • 2 el pistachepitten
  • 1 tl gembersiroop

Cakebeslag

  • 200 g zachte boter
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 200 g bloem

Extra nodig

  • cakeblik
  • boter om in te vetten
  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Gember-citrusvulling
Snijd de citroenschil in ragfijne reepjes, hak de gember grof en blancheer de pistachepitten. Spoel ze koud, dep ze droog en hak ze fijn. Meng de citroenschil met de gember, sinaasappelschil, gembersiroop en de pistachepitten.

Cake
Roer de boter met de suiker luchtig en voeg een voor een de eieren toe. Voeg de bloem toe en meng tot een glad beslag. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet het cakeblik in en leg er een vel bakpapier in. Verdeel de helft van het cakebeslag over het cakeblik. Schep daarop de vulling en daarop weer een laag cakebeslag. Bak de cake in circa 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar.

 

Geef je waardering

20
Tropische gembercake