Trio van zeeduivel, gamba en ansjovis

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Zeeduivel op gepofte paprikacoulis
Pof de paprika’s boven het gasfornuis tot ze zwart zijn. Stop ze in een boterhamzakje en laat circa 10 minuten goed afgesloten liggen. Pel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Pel de knoflook. Pureer de paprika’s samen met de knoflook en kurkuma met een staafmixer tot een gladde coulis. Breng de paprikacoulis op smaak met een beetje zout.
Verwarm een grillpan voor. Bestrijk de zeeduivelfilets licht in met olie en gril ze aan beide kanten circa 2 minuten.

Gamba antiboise
Mondeer de tomaten. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes.
Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Fruit de sjalot en knoflook in een steelpannetje. Ris en snijd de dragonblaadjes fijn. Meng de tomatenblokjes, dragon, balsamicoazijn en olijfolie met elkaar en voeg toe aan de pan. Verwarm circa 6 minuten op laag vuur. Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Snijd de gamba’s aan de kop voor een derde in. Verhit de boter in een klein pannetje en smoor de gamba’s om en om circa 6 minuten.

Bokronis met saffraangarnituur
Tourneer de aardappels. Snijd de prei in hetzelfde formaat als de aardappel. Breng de visbouillon met de saffraan aan de kook en voeg de aardappels toe. Zorg dat de aardappels onder staan. Kook de aardappels circa 10 minuten. Voeg de prei toe en kook circa 8 minuten mee. Giet de aardappels en prei af en laat droogstomen.

Klap de ansjovis open en leg ze met de huidkant naar beneden. Hak de koriander fijn. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Meng de koriander met de ui, knoflook, rasp van een halve citroen, paprikapoeder, komijnpoeder en olijfolie. Marineer hier de ansjovis circa 10 minuten in. Vouw de ansjovis met marinade dicht. Strooi bloem op een bordje en wentel de ansjovis erdoorheen. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de ansjovis om en om in circa 3 minuten gaar.

Serveren
Leg aan de linkerkant van de borden een schep antiboise. Zet hier de gambastaarten op. Zet de aardappels en prei in het midden van de borden. Plaats hier de bokronis bovenop. Schep aan de rechterzijde van de borden een lepel paprikacoulis. Leg hier de gegrilde zeeduivel bovenop.

Ingredienten

4
Personen

Zeeduivel op gepofte paprikacoulis

  • 2 gele paprika's
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 4 zeeduivelstaartfilet
  • olijfolie

Gamba antiboise

  • 2 tomaten
  • 1 klein sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes dragon
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie
  • 4 grote gamba's
  • 1 el roomboter

Bokronis met saffraangarnituur

  • 4 grote vastkokende aardappels
  • 1 dikke prei
  • 750 ml visbouillon
  • 1 mespuntje saffraan
  • 8 verse ansjovis (gekaakt)
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 100 g bloem
  • 2 el olijfolie

Extra nodig

  • boterhamzakjes
  • staafmixer
  • grillpan
Geef je waardering
0