Zeeduivel op gepofte paprikacoulis
Pof
de paprika’s boven het gasfornuis tot ze zwart zijn. Stop ze in een boterhamzakje
en laat circa 10 minuten goed afgesloten liggen. Pel de paprika’s en verwijder
de zaadlijsten. Pel de knoflook. Pureer de paprika’s samen met de knoflook en
kurkuma met een staafmixer tot een gladde coulis. Breng de paprikacoulis op
smaak met een beetje zout.
Verwarm
een grillpan voor. Bestrijk de zeeduivelfilets licht in met olie en gril ze aan
beide kanten circa 2 minuten.
Gamba antiboise
Mondeer de tomaten. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en
snijd de tomaten in blokjes.
Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Fruit de sjalot en
knoflook in een steelpannetje. Ris en snijd de dragonblaadjes fijn. Meng de
tomatenblokjes, dragon, balsamicoazijn en olijfolie met elkaar en voeg toe aan
de pan. Verwarm circa 6 minuten op laag vuur. Pel de gamba’s en verwijder het
darmkanaal. Snijd de gamba’s aan de kop voor een derde in. Verhit de boter in
een klein pannetje en smoor de gamba’s om en om circa 6 minuten.
Bokronis met saffraangarnituur
Tourneer
de aardappels. Snijd de prei in hetzelfde formaat als de aardappel. Breng de
visbouillon met de saffraan aan de kook en voeg de aardappels toe. Zorg dat de
aardappels onder staan. Kook de aardappels circa 10 minuten. Voeg de prei toe
en kook circa 8 minuten mee. Giet de aardappels en prei af en laat droogstomen.
Klap
de ansjovis open en leg ze met de huidkant naar beneden. Hak de koriander fijn.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de
knoflook. Meng de koriander met de ui, knoflook, rasp van een halve citroen,
paprikapoeder, komijnpoeder en olijfolie. Marineer hier de ansjovis circa 10
minuten in. Vouw de ansjovis met marinade dicht. Strooi bloem op een bordje en
wentel de ansjovis erdoorheen. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de
ansjovis om en om in circa 3 minuten gaar.
Serveren
Leg
aan de linkerkant van de borden een schep antiboise. Zet hier de gambastaarten
op. Zet de aardappels en prei in het midden van de borden. Plaats hier de bokronis
bovenop. Schep aan de rechterzijde van de borden een lepel paprikacoulis. Leg hier
de gegrilde zeeduivel bovenop.
60 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties