Trio van kwartel met shiitake

20
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
165 minuten totale tijd
Trio van kwartel
Snijd de pootjes van de kwartels. Smelt het ganzenvet in een pannetje tot handwarm. Voeg de kwartelpootjes toe aan het ganzenvet en konfijt de pootjes gaar in circa 2 uur.
Verwarm de oven voor op 120 ºC.
Bestrooi de kwartels met een beetje zout en versgemalen peper. Omwikkel de kwartels met het spek. Verhit een scheutje olijfolie en de boter in een koekenpan en bak de kwartels in circa 6 minuten rondom goudbruin. Voeg na circa 3 minuten de rozemarijn toe aan de pan. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit in circa 2 minuten samen met de kwartel. Blus af met de cognac.
Leg de kwartels in een ovenschaal, overgiet met de cognacjus en bak in de oven in circa 8 minuten gaar. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kwarteleitjes in circa 1 minuut. Steek de kwarteleitjes uit met de kleine steker zodat ze mooi rond zijn.

Garnering
Snijd de bosui in stukken van circa 8 centimeter. Snijd de komkommer over de lengte in vieren en verwijder de zaadlijst. Snijd lange repen van de komkommer in dezelfde lengte als de bosui. Verwarm de boter in een pan. Smoor de bosui, komkommer en shiitake in circa 3 minuten. Breng op smaak met het selderijzout en wat versgemalen peper.

Serveren
Leg de gesmoorde groente in de lengte op een bord. Leg hierop de kwartel, gekonfijte kwartelpootjes en het gebakken kwarteleitje. Besprenkel met de cognacjus.

Ingredienten

4
Personen

Trio van kwartel

  • 4 kwartels
  • 250 ml ganzenvet
  • 8 plakken (vet) spek
  • olijfolie
  • 1 el roomboter
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el cognac
  • 4 kwarteleitjes

Garnering

  • 1 bosje bosui
  • 1 komkommer
  • 1 el roomboter
  • 200 g shiitake
  • 1 tl selderijzout

Extra nodig

  • ovenschaal
  • kleine steker
Geef je waardering
20