De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tortillasoep

Een heerlijke soep uit Mexico!

180 min kooktijd
Tortillasoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Laat de pepers 2,5 uur drogen in de oven op 120 ºC. Breek het steeltje van de 3 pepers en haal de zaden eruit. Leg de 3 pepers in een pan en giet het water erbij. Laat circa 20 minuten koken. Snijd de tomaten in stukken. Pel de ui en knoflook en snijd ze in stukken. De tomaten, ui en knoflook fijn malen met de blender. Voeg de pepers en vocht toe. Blender nogmaals alles fijn. Verhit de olie, bak het mengsel en laat circa 10 minuten zachtjes koken. Frituur 3 tortilla’s krokant. Verkruimel de tortilla’s in de blender, voeg de kippenbouillon toe en maal het fijn. Schenk dit bij het tomatenmengsel, voeg de koriander toe en laat circa 10 minuten koken.

Garnituur
Snijd de tortilla’s in repen en frituur ze krokant. Snijd de roomkaas in blokjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de overige gedroogde peper in ringen. Leg in het soepbord tortillareepjes en roomkaas en schep hier de soep over. Garneer de soep met avocado, tortillareepjes, crème fraîche, gesneden koriander en ringen gedroogde peper.

Dit recept komt uit de aflevering over Mexico van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker