Tortillasoep

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

180 minuten totale tijd

Laat de pepers 2,5 uur drogen in de oven op 120 ºC. Breek het steeltje van de 3 pepers en haal de zaden eruit. Leg de 3 pepers in een pan en giet het water erbij. Laat circa 20 minuten koken. Snijd de tomaten in stukken. Pel de ui en knoflook en snijd ze in stukken. De tomaten, ui en knoflook fijn malen met de blender. Voeg de pepers en vocht toe. Blender nogmaals alles fijn. Verhit de olie, bak het mengsel en laat circa 10 minuten zachtjes koken. Frituur 3 tortilla’s krokant. Verkruimel de tortilla’s in de blender, voeg de kippenbouillon toe en maal het fijn. Schenk dit bij het tomatenmengsel, voeg de koriander toe en laat circa 10 minuten koken.

Garnituur
Snijd de tortilla’s in repen en frituur ze krokant. Snijd de roomkaas in blokjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de overige gedroogde peper in ringen. Leg in het soepbord tortillareepjes en roomkaas en schep hier de soep over. Garneer de soep met avocado, tortillareepjes, crème fraîche, gesneden koriander en ringen gedroogde peper.

Dit recept komt uit de aflevering over Mexico van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Tortillasoep

  • 4 rode pepers
  • 200 ml water
  • 500 g tomaten
  • 1 halve ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el zonnebloemolie
  • 3 tortilla's
  • 1 l kippenbouillon
  • 3 takjes koriander
  • zout

Garnituur

  • 200 g roomkaas
  • 1 avocado
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 takjes koriander
  • 3 tortilla's

Extra nodig

  • blender
  • frituurpan
Geef je waardering
2