De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Torentjes van gegrilde groenten en rösti rondjes

Deze heerlijke torentjes van gegrilde aubergine en mozzarella zijn echt geweldig!
20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Torentjes van gegrilde groenten en rösti rondjes

Bereidingswijze

Torentjes van gegrilde en rösti rondjes

  1. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. 

  2. Fruit de knoflook en de sjalot 5 minuten. Snijd intussen 8 tomaten in stukken en pureer ze in de keukenmachine of met de staafmixer fijn.

  3. Roer de tomatenpuree door de sjalot en bak 1 minuut mee. 

  4. Schenk de wijn erbij en voeg de tijm, rozemarijn en laurier toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.

  5. Voeg de gepureerde tomaten toe en breng de saus op smaak met de paprikapoeder, de oregano, de suiker en zout en peper naar smaak. Laat de saus afgedekt nog 20 minuten sudderen.

  6. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. 

  7. Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Bak de röstirondjes in 2 minuten per kant goudbruin.

  8. Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op de bakplaat. Bestrooi de rösti met de helft van de Parmezaanse kaas en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  9. Schenk de tomatensaus in de ovenschaal. Snijd van de laatste 2 tomaten ook 8 mooie plakken. Bouw 8 torentjes: begin met een plak tomaat bestrooid met wat Provençaalse kruiden. Leg er een plak aubergine, plak mozzarella en röstirondje op. Zet de torentjes in de tomatensaus. Verdeel de gegrilde groenten op de torentjes. Meng de panko met de laatste eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak. Bestrooi de torentjes met het broodkruim.

  10. Bak de torentjes in de oven in 10-15 minuten goudbruin en krokant. 

  11. Bestrooi ze uit de oven met de rest van de Parmezaanse kaas en de basilicumblaadjes.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.