De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Tony's Chocolonely-taart met karamel-zeezout

Houd je vast voor de combinatie van de eeuw: Tony's Chocolonely-taart met karamel-zeezout. Wij beginnen alvast met bakken.

90 MIN
Tony's Chocolonely-taart met karamel-zeezout
Job en Perry

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Vet de vorm in met boter en bedek de bodem met een stuk bakpapier.

2. Mix de boter met de suiker wit en romig. Mix één voor één de eieren erdoor.

3. Spatel vervolgens in delen de bloem en het bakpoeder erdoor.

4. Schep het beslag in de vorm. Breek de chocoladereep in stukken en steek in het beslag. Bak de cake circa 30 minuten in de oven.

5. Maak ondertussen de saus: Doe de boter met de basterdsuiker en slagroom in een steelpan, verwarm en roer tot de boter en suiker gesmolten zijn.

6. Haal de cake uit de oven en laat iets afkoelen. Prik er met een satéprikker gaatjes in en giet de toffeesaus er overheen. Zet 20-30 minuten in de koelkast.

7. Verwijder de rand van de springvorm. Breek de tweede chocoladereep in stukken en stapel op de taart, strooi er nog een klein beetje zeezout over. 8. Snijd de taart in punten en serveer.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Vanaf 4 januari geven wij, 24Kitchen, samen met AD Koken & Eten antwoord op de meestgestelde vraag: ‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker