De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tonijn en appelgranite Asian style

120 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Tonijn en appelgranite Asian style

Bereidingswijze

Granite
Pers de limoen uit boven de appelsap. Pluk en snijd de dragon en voeg toe. Schenk de appelsap in een brede lage bak en vries in. Schep om het uur door met een vork zodat er ijsschilfers ontstaan.

Tapioca
Breng in een pan de appelsap en de ketjap aan de kook. Voeg de tapioca toe en kook, op laag vuur, in 20 tot 30 minuten gaar. Voeg eventueel extra water toe tot de korrels volledig doorzichtig zijn. Meng voor de marinade de sojasaus, gembersiroop en sesamolie. Haal de gekookte tapioca uit de pan en marineer de tapioca 30 minuten in de marinade.

Snijd de tonijn in dunne plakken. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika, appel en lente-uien in chinoise. Serveer de kommen voor het gerecht op crushed ijs. Verdeel de appelgranite, tappioca, paprika, appel en lente-ui over kommen. Verdeel de tonijn erover en rasp de limoenschil over de tonijn. Pluk en snijd de dragon fijn en strooi over de gerechtjes.

Tip: leg de kommetjes waar het gerecht in komt van te voren in de vriezer, zodat de granite niet meteen smelt.

TIP: Maak van de overgebleven producten een kleine amuse in een glaasje bijvoorbeeld.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.