Granite
Pers de limoen uit boven de appelsap. Pluk en snijd de dragon en voeg toe. Schenk de appelsap in een brede lage bak en vries in. Schep om het uur door met een vork zodat er ijsschilfers ontstaan.
Tapioca
Breng in een pan de appelsap en de ketjap aan de kook. Voeg de tapioca toe en kook, op laag vuur, in 20 tot 30 minuten gaar. Voeg eventueel extra water toe tot de korrels volledig doorzichtig zijn. Meng voor de marinade de sojasaus, gembersiroop en sesamolie. Haal de gekookte tapioca uit de pan en marineer de tapioca 30 minuten in de marinade.
Snijd de tonijn in dunne plakken. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika, appel en lente-uien in chinoise. Serveer de kommen voor het gerecht op crushed ijs. Verdeel de appelgranite, tappioca, paprika, appel en lente-ui over kommen. Verdeel de tonijn erover en rasp de limoenschil over de tonijn. Pluk en snijd de dragon fijn en strooi over de gerechtjes.
Tip: leg de kommetjes waar het gerecht in komt van te voren in de vriezer, zodat de granite niet meteen smelt.
TIP: Maak van de overgebleven producten een kleine amuse in een glaasje bijvoorbeeld.
120 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties