De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tonijn burrito

Deze burrito's met tonijn zet je in een handomdraai op tafel met dit supermakkelijke recept. 

15 min (voor)bereidingstijd
Tonijn burrito

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Deze tonijn burrito's zijn ideaal als je snel aan tafel wil zitten. Een groot pluspunt is dat deze burrito's ook nog eens volzitten met verschillende groenten. Ideaal voor een doordeweekse dag. 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Was de basmatirijst van Tilda en laat 20 minuten weken in koud water. Laat de rijst uitlekken.

  2. Breng water aan de kook en kook de rijst met deksel op de pan in 10 minuten gaar. Haal de deksel van de pan en laat de rijst afkoelen.

  3. Snijd de rode ui en rode peper in dunne ringen. Snijd de paprika in repen en de avocado in parten. Laat de mais uitlekken. Leg even apart.

  4. Snijd de tonijn in ongeveer 12 plakken. Smeer in met zonnebloemolie. Verdeel de Mexicaanse kruidenmix over de tonijn.

  5. Verwarm een grillpan op hoog vuur en grill de tonijn 30 seconden per kant. Leg even apart.

  6. Verwarm de tortilla’s één-voor-één in een droge koekenpan. Besmeer de tortilla’s met een eetlepel Japanse mayonaise en een eetlepel rode salsa.

  7. Verdeel per tortilla 3 plakjes tonijn en 2 eetlepels rijst. Verdeel dan de ui, paprika, peper, avocado, mais en botersla. Vouw de tortilla’s dicht tot een burrito.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker