Stappenplan
-
Was de basmatirijst van Tilda en laat 20 minuten weken in koud water. Laat de rijst uitlekken.
-
Breng water aan de kook en kook de rijst met deksel op de pan in 10 minuten gaar. Haal de deksel van de pan en laat de rijst afkoelen.
-
Snijd de rode ui en rode peper in dunne ringen. Snijd de paprika in repen en de avocado in parten. Laat de mais uitlekken. Leg even apart.
-
Snijd de tonijn in ongeveer 12 plakken. Smeer in met zonnebloemolie. Verdeel de Mexicaanse kruidenmix over de tonijn.
-
Verwarm een grillpan op hoog vuur en grill de tonijn 30 seconden per kant. Leg even apart.
-
Verwarm de tortilla’s één-voor-één in een droge koekenpan. Besmeer de tortilla’s met een eetlepel Japanse mayonaise en een eetlepel rode salsa.
-
Verdeel per tortilla 3 plakjes tonijn en 2 eetlepels rijst. Verdeel dan de ui, paprika, peper, avocado, mais en botersla. Vouw de tortilla’s dicht tot een burrito.
0 reacties