Tongrolletjes

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

35 minuten totale tijd

Fileer de zeetong. Blancheer de spinazie heel kort en laat ze afkoelen in koud water. Droog de spinazie. Beleg de filets met spinazie en rol ze op. Steek ze vast met een cocktailprikker. Zet ze in een ingevette stoomovenpan en bestrooi met zout en peper. Stoom ze circa 4 minuten op 85 ºC. Pel en snipper de sjalotten. Fruit de sjalotten in een scheutje olie. Blus af met champagne en citroensap, Laat inkoken tot éénderde. Voeg de room toe en laat tot de helft inkoken. Zeef de saus. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de boter en geraspte kaas toe. Schil de wortel een aardappels. Boor uit de wortel en aardappels kleine bolletjes met de parisienneboor. Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan en stoof de wortel en aardappelbolletjes circa 10 minuten. Snijd de zeetongrolletjes doormidden. Schep de saus op borden. Leg hier de plakjes zeetongrolletje op. Schep de wortel en aardappel eromheen. Leg de rivierkreeftstaartjes erbij. Garneer met een takje kervel.

Dit recept komt uit de aflevering over Parijs van het programma The Taste of Life Travel.

 

Ingredienten

4
Personen

Tongrolletjes

  • 2 stuks zeetong à 500-600 g
  • 200 g spinazie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 sjalotten
  • 1 scheutje olie
  • 300 ml champagne
  • 1 citroen
  • 200 ml room
  • 20 g boter
  • 60 g geraspte kaas
  • 1 winterwortel
  • 2 grote aardappels
  • olijfolie
  • 100 g gekookte rivierkreeftenstaartjes
  • 2 takjes kervel

Extra nodig

  • parisienneboortje
Geef je waardering
3