De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ouderwetse tomatensoep

Verse tomatensoep maak je makkelijk zelf. Chef Bibi deelt haar slimme tip hoe je in een handomdraai dit recept op tafel zet.

10 min voorbereidingstijd
30 min oventijd
Ouderwetse tomatensoep

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

"Ouderwetse tomatensoep maken is ontzettend simpel. Maar mijn variant is misschien wel de allermakkelijkste variant ooit! Waarom? Ik rooster de tomaten en smaakmakers in de oven. Zo heb je er geen omkijken meer naar. Bonuspunten voor de lekkere gekaramelliseerde smaak."

Bereidingswijze

Tomatensoep

  1. Verwarm de oven tot 180 °C.

  2. Verdeel alle ingrediënten behalve het bouillonblokje en water op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

  3. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster voor 30 minuten.

  4. Duw de knoflook uit de schil (pas op heet!) en gooi het schilletje weg.

  5. Ris de tijm en gooi de grove takjes weg.

  6. Laat de geroosterde tomaten, ui, knoflook en tijm voorzichtig in een soeppan glijden.

  7. Voeg het groentebouillonblokje en het water toe aan de pan. Roer even door.

  8. Pureer de verse tomatensoep en breng eventueel op smaak met peper en zout.

  9. Serveer met een beetje room of yoghurt en eventueel basilicum.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Ik houd van verse tomatensoep. Roma tomaten werken fantastisch
Tine Tinbergen
01-09-2024

Ook lekker