Tom Kha Kai: wíe mag je niet wakker maken voor deze razend populaire Thaise soep met kip? Met dit recept van 24Kitchen's Danny maak jij Tom Kha Kai heel makkelijk zelf (from scratch!) en geloof ons, het resultaat is gruwelijk lekker. Proberen dus!

Danny Jansen

'n Paar Tom Kha Kai-tips of eigenlijk (Tom Kha Gai) van Danny om het jezelf makkelijker of juist wat moeilijker te maken:

  • Niet genoeg tijd om de kipfilet 2 uur te laten marineren? Een uurtje volstaat ook.
  • Extra lekker maak de soep als je een hele kip als basis gebruikt (voor de kipfilet én de kippenbouillon).
  • Extra pit? Laat de pitjes in de rode peper zitten. 
  • Zorg dat je homemade Thaise soep lekker gevuld is!
  • En vergeet niet tegen je tafelgasten te zeggen dat ze de specerijen - die volgens goede Thaise traditie ín de soep blijven zitten - niet op moeten eten. 

Ingredienten

4
Personen

Tom kha gai

  • 3 kipfilets
  • 3 el vissaus
  • 500 ml kokosmelk
  • 500 ml water
  • 5 cm laos
  • 1 serehstengel
  • 4 cm gemberwortel
  • 6 kafirblaadjes
  • 1 rode peper
  • 250 g oesterzwammen
  • 1 el rietsuiker
  • 1 limoen

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 30 minuten

Stap 1:

Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de helft van de vissaus. Laat circa 2 uur marineren.

Stap 2:

Breng de kokosmelk met het water aan de kook. Snijd de laos in plakjes. Snijd de onderkant en het groen van de serehstengel en snijd de serehstengel in stukjes. Schil en snijd de gember in grove stukken.

Stap 3:

Voeg de gember, laos, sereh en de kafirblaadjes toe aan de soep. Laat circa 15 minuten koken op laag vuur. Als de soep te dik wordt verdun deze dan met een scheutje water.

Stap 4:

Snijd de rode peper in ringen en voeg toe naar smaak. Scheur de oesterzwammen door. Voeg de oesterzwammen en de kip toe aan de soep.

Stap 5:

Breng op smaak met de resterende vissaus, rietsuiker en het sap van de limoen.
 

Tom Kha Kai serveren

Traditioneel blijven de specerijen in de soep zitten tijdens het serveren, deze kun je echter niet eten.

Geef je waardering

1406
tom kha kai recept