De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tom kha kai

Tom Kha Kai (of Tom Kha Gai) is één van de bekendste thaise gerechten. Een klassieke kippensoep met kokos zorgt voor die typische Oosterse smaak. Ontdek het recept op onze website!

120 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
tom kha kai recept

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Tom Kha Kai: wíe mag je niet wakker maken voor deze razend populaire Thaise soep met kip? Met dit recept van 24Kitchen's Danny maak jij Tom Kha Kai heel makkelijk zelf (from scratch!) en geloof ons, het resultaat is gruwelijk lekker. Proberen dus!

Bereidingswijze

Stap 1:

Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de helft van de vissaus. Laat circa 2 uur marineren.

Stap 2:

Breng de kokosmelk met het water aan de kook. Snijd de laos in plakjes. Snijd de onderkant en het groen van de serehstengel en snijd de serehstengel in stukjes. Schil en snijd de gember in grove stukken.

Stap 3:

Voeg de gember, laos, sereh en de kafirblaadjes toe aan de soep. Laat circa 15 minuten koken op laag vuur. Als de soep te dik wordt verdun deze dan met een scheutje water.

Stap 4:

Snijd de rode peper in ringen en voeg toe naar smaak. Scheur de oesterzwammen door. Voeg de oesterzwammen en de kip toe aan de soep.

Stap 5:

Breng op smaak met de resterende vissaus, rietsuiker en het sap van de limoen.
 

Tom Kha Kai serveren

Traditioneel blijven de specerijen in de soep zitten tijdens het serveren, deze kun je echter niet eten.

'n Paar Tom Kha Kai-tips of eigenlijk (Tom Kha Gai) van Danny om het jezelf makkelijker of juist wat moeilijker te maken:

  • Niet genoeg tijd om de kipfilet 2 uur te laten marineren? Een uurtje volstaat ook.
  • Extra lekker maak de soep als je een hele kip als basis gebruikt (voor de kipfilet én de kippenbouillon).
  • Extra pit? Laat de pitjes in de rode peper zitten. 
  • Zorg dat je homemade Thaise soep lekker gevuld is!
  • En vergeet niet tegen je tafelgasten te zeggen dat ze de specerijen - die volgens goede Thaise traditie ín de soep blijven zitten - niet op moeten eten. 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker