Stap 1:
Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de helft van de vissaus. Laat circa 2 uur marineren.
Stap 2:
Breng de kokosmelk met het water aan de kook. Snijd de laos in plakjes. Snijd de onderkant en het groen van de serehstengel en snijd de serehstengel in stukjes. Schil en snijd de gember in grove stukken.
Stap 3:
Voeg de gember, laos, sereh en de kafirblaadjes toe aan de soep. Laat circa 15 minuten koken op laag vuur. Als de soep te dik wordt verdun deze dan met een scheutje water.
Stap 4:
Snijd de rode peper in ringen en voeg toe naar smaak. Scheur de oesterzwammen door. Voeg de oesterzwammen en de kip toe aan de soep.
Stap 5:
Breng op smaak met de resterende vissaus, rietsuiker en het sap van de limoen.
Tom Kha Kai serveren
Traditioneel blijven de specerijen in de soep zitten tijdens het serveren, deze kun je echter niet eten.
0 reacties