Bianca Janssen

Ingredienten

4
Personen

Tofu met bosui en shii-takes

  • 400 g tofu
  • olie
  • 3 cm gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 600 g shii-takes
  • 1 bosje bosuien
  • 100 ml Japanse sojasaus
  • 1 tl sesamolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Snijd de tofu in blokjes. Schil en rasp de gember. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in stukjes. Maak de shii-takes schoon en snijd de bosuien in ringetjes. Verhit olie in een wok en bak de tofu op hoog vuur bruin. Voeg de gember, knoflook en peper toe en laat circa 3 minuten meebakken. Haal het mengsel uit de wok en maak de wok schoon. Verhit olie in de wok en bak de shii-takes circa 3 minuten. Voeg de bosuien toe en roer de tofu erdoor. Breng op smaak met sojasaus en sesamolie.

Geef je waardering

20
Tofu met bosui en shii-takes