Tiramisu met mango en passievruchtenkaramelsaus

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur kooktijd
1 uur en 30 minuten totale tijd

Lange-vingerbeslag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren. Klop de eidooiers stijf met de helft van de suiker. Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Meng het eiwitschuim door de geklopte eidooiers. Spatel de gezeefde bloem erdoor en spuit banen van circa 8 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de lange vingers in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Mascarponebavarois

Week de gelatine in ruim koud water. Breng de room met de poedersuiker en het vanillemerg aan de kook. Knijp de gelatine uit en los op in de room. Voeg beetje bij beetje de marcarpone hier aan toe.

Opbouw

Bekleed een vorm met wat folie. Verdeel onderin de lange vinger die kort geweekt zijn in de koffie. Verdeel een laag mascarponebavarois. Herhaal dit voor een eventuele extra laag. Bestrooi met cacaopoeder en laat opstijven in de koeling.

Passievruchtenkaramel

Karamelliseer de suiker beetje bij beetje in een pan. Verwarm in een andere pan het passievruchtensap en blus de karamel hier mee af. Kook dit mengsel samen met het vluchtvlees uit de passievruchten tot een egale saus en roer de boter en het zout erdoor.

Serveren

Schil de mango en snij in blokjes. Serveer met de tiramisu en de passievruchtencaramel.

Ingredienten

4
Personen

Lange-vingerbeslag

  • 3 eieren
  • 90 g suiker
  • 80 g bloem

Mascarponebavarois

  • 300 ml room
  • 0,25 vanillestokje
  • 7 blaadjes gelatine
  • 750 g mascarpone
  • 200 g suiker

Opbouw

  • 200 ml koffie
  • cacaopoeder

Passievruchtenkaramel

  • 200 g suiker
  • 100 ml passievruchtensap
  • 4 passievruchten
  • 50 g boter
  • 1 flinke snuf zeezout

Extra nodig

  • 1 mango
  • plasticfolie
Geef je waardering
7