De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Tiramisu met mango en passievruchtenkaramelsaus

Zin in tiramisu? Probeer eens deze versie met een frisse twist van mango en passievruchtenkaramelsaus!

90 MIN
tiramisu met mango en passievruchtenkaramelsaus
Mounir Toub

Bereidingswijze

Lange-vingerbeslag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren. Klop de eidooiers stijf met de helft van de suiker. Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Meng het eiwitschuim door de geklopte eidooiers. Spatel de gezeefde bloem erdoor en spuit banen van circa 8 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de lange vingers in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Mascarponebavarois

Week de gelatine in ruim koud water. Breng de room met de poedersuiker en het vanillemerg aan de kook. Knijp de gelatine uit en los op in de room. Voeg beetje bij beetje de marcarpone hier aan toe.

Opbouw

Bekleed een vorm met wat folie. Verdeel onderin de lange vinger die kort geweekt zijn in de koffie. Verdeel een laag mascarponebavarois. Herhaal dit voor een eventuele extra laag. Bestrooi met cacaopoeder en laat opstijven in de koeling.

Passievruchtenkaramel

Karamelliseer de suiker beetje bij beetje in een pan. Verwarm in een andere pan het passievruchtensap en blus de karamel hier mee af. Kook dit mengsel samen met het vluchtvlees uit de passievruchten tot een egale saus en roer de boter en het zout erdoor.

Serveren

Schil de mango en snij in blokjes. Serveer met de tiramisu en de passievruchtencaramel.

In Mounirs Kookschool strijden 6 kandidaten voor hun ultieme droom: werken in een professioneel restaurant. In acht weken stoomt Mounir ze klaar voor de hoofdprijs: een baan in een toprestaurant.

In elke aflevering krijgen de kandidaten een masterclass van een 3-gangenmenu, die de leerlingen de volgende dag in een restaurant moeten maken. De drie beste leerlingen vormen de witte brigade en mogen de volgende dag in de keuken werken. De drie andere leerlingen vormen de zwarte brigade en moeten dus aan de slag in de bediening van het restaurant.

In het restaurant koken de kandidaten voor ‘het echie’: met gasten, een topkok die op hun vingers kijkt en vooral veel druk! Alle gerechten moeten op tijd, gaar en mooi gepresenteerd aan de gasten worden geserveerd. Mounir staat aan de pas om de leerlingen te begeleiden.

Aan het einde van aflevering 7 vallen de slechtste drie leerlingen af, de overgebleven leerlingen strijden in de finale-aflevering om de baan in een toprestaurant.

Mounirs Kookschool is vanaf april 2018 te zien bij 24Kitchen. Houd Facebook in de gaten voor meer informatie!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker