De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Timpano

200 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Timpano

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Pel en hak knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Bak de tomatenpuree circa 1 minuut mee. Voeg de gepelde tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus licht inkoken en vervolgens afkoelen.
Meng de ingredienten voor het pastadeeg in een kom en kneed de ingrediënten tot een soepel deeg. Verpak het in plastic folie en laat het deeg een half uur rusten. Rol er met de pastamachine lasagnevellen van.
Kook de penne ‘al dente’ en spoel koud met water. Kook 8 eieren in circa 8 minuten hard. Spoel ze koud en pel en snijd ze in partjes. Blancheer de spinazie in kokend water. Snijd de ham in reepjes. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de vorm in met olie en bekleed met de pastavellen en laat de vellen ruim overhangen. Meng de 2 rauwe eieren met de helft van de geraspte kaas door de bechamelsaus en schep de saus door de penne. Meng de spinazie met de pesto. Bouw de timpano als volgt op: Een vierde van de penne dan de spinazie en een beetje geraspte kaas. Een vierde van de penne, de helft van de tomatensaus, reepjes ham, blaadjes basilicum, partjes ei en een beetje geraspte kaas. Een vierde van de penne, de rest van de tomatensaus, blaadjes basilicum en de rest van de penne. Sla de vellen pastadeeg terug over de vulling.
Bak de timpano circa 1 uur in de oven. Laat de timpano circa 15 minuten afgedekt rusten voordat de bol op een bord of schaal gestort kan worden. Laat de timpano dan nog minstens 15 minuten staan voordat je hem aansnijdt. Anders is de bol nog te warm en zal snel inzakken.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.