De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

thaise zeevruchtencurry

Deze heerlijke Thaise zeevruchtencurry is perfect op een warme zomeravond. 

20 min voorbereidingstijd
zeevruchtencurry.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Deze heerlijke Thaise zeevruchtencurry is perfect op een warme zomeravond. 

Bereidingswijze

Stap 1: 
Pel de rode ui, halveer en snijd in reepjes. Fruit de uireepjes in zonnebloemolie. Kneus de sereh en djeroek poeroet. Voeg deze samen met de groenecurrypasta toe aan de pan en fruit mee tot de ui glazig is. Blus de pan af met de witte wijn en kokosmelk. Laat dit tot ongeveer de helft inkoken op matig vuur. 

Stap 2: 
Verwarm een ruime bakpan en bak de kokosrasp bruin. Schud regelmatig om en haal het uit de pan als het goudbruin is. 

Stap 3: 
Verhit een bakpan en bak hierin de pijlinktvisjes kort op hoog vuur aan in een droge pan. Bak ze circa 2 minuten en voeg ze daarna toe aan de pan met curry. Bak in dezelfde bakpan de coquilles kort aan elke zijde goudbruin. De coquilles mogen wat glazig blijven. 

Stap 4: 
Meng wat limoensap door de curry met inktvis. Schep de inktvisjes met aanhangend vocht in de coquilleschelpen. Snijd wat Thaise basilicum en strooi het over de curry. Leg de coquilles op de curry en strooi er wat grof zeezout overheen. Strooi wat gebrande kokosrasp op de schelp en garneer de schelp af met een blaadje Thaise basilicum. 

Tip van Danny: 
Dit is ook lekker in combinatie met andere zeevruchten, zoals mosselen, gamba of vis zoals dorade. 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker