Deze heerlijke Thaise zeevruchtencurry is perfect op een warme zomeravond. 

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 1 (rode) ui
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 stengel sereh
  • 3 blaadjes djeroek peroet (Indisch limoenblad)
  • ½ el groene currypasta
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el kokosrasp
  • 150 g pijlinktvis, schoongemaakt
  • 4 coquilles met schelp (schoongemaakt)
  • 1 limoen
  • 2 takjes Thaise basilicum
  • snufje grof zeezout

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Stap 1: 
Pel de rode ui, halveer en snijd in reepjes. Fruit de uireepjes in zonnebloemolie. Kneus de sereh en djeroek poeroet. Voeg deze samen met de groenecurrypasta toe aan de pan en fruit mee tot de ui glazig is. Blus de pan af met de witte wijn en kokosmelk. Laat dit tot ongeveer de helft inkoken op matig vuur. 

Stap 2: 
Verwarm een ruime bakpan en bak de kokosrasp bruin. Schud regelmatig om en haal het uit de pan als het goudbruin is. 

Stap 3: 
Verhit een bakpan en bak hierin de pijlinktvisjes kort op hoog vuur aan in een droge pan. Bak ze circa 2 minuten en voeg ze daarna toe aan de pan met curry. Bak in dezelfde bakpan de coquilles kort aan elke zijde goudbruin. De coquilles mogen wat glazig blijven. 

Stap 4: 
Meng wat limoensap door de curry met inktvis. Schep de inktvisjes met aanhangend vocht in de coquilleschelpen. Snijd wat Thaise basilicum en strooi het over de curry. Leg de coquilles op de curry en strooi er wat grof zeezout overheen. Strooi wat gebrande kokosrasp op de schelp en garneer de schelp af met een blaadje Thaise basilicum. 

Tip van Danny: 
Dit is ook lekker in combinatie met andere zeevruchten, zoals mosselen, gamba of vis zoals dorade. 

Geef je waardering

13
zeevruchtencurry.jpg