Snelle, makkelijke en gezonde recepten. Voor zulke recepten mag je ons wel wakker maken.

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Krokante mienestjes

  • 100 g glasmie
  • zonnebloemolie om in te frituren

Salade

  • 70 g shiitakes
  • 1 el wit sesamzaad
  • 75 g rettich
  • 75 g winterwortel
  • 1/2 komkommer
  • 4 bosui
  • 1 Tomaat
  • 1/2 gele paprika

Dressing

  • 2 el rijstazijn
  • 1 el zoute sojasaus
  • 1 el vissaus (nam pla)
  • 2 el chilisaus
  • 1/2 el gembersiroop
  • 100-150 ml zonnebloemolie
  • verse koriander

Extra nodig

  • wok
  • bolle schuimspaan
  • mandoline

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Krokante mienestjes
Verwarm een ruime wokpan met ruim zonnebloemolie tot 180 °C. Zorg ervoor dat er een bordje met uitlekpapier naast je frituurpannetje klaar staat.  Breek 4 stukken van de glasmie af. Frituur deze om de beurten kort en heet tegen de onderkant van een bolle schuimspaan zodat er een nestje ontstaat.

Salade

Stap 1:
Verwijder de steel van de shiitakes en snijd de shiitakes in dunne plakjes. Bak de shiitakes kort en heet in een droge koekenpan, laat ze daarna in een mengkom afkoelen. Gebruik dezelfde bakpan om de sesamzaadjes goudbruin in te roosteren.

Stap 2:
Schil en snijd de rettich en winterwortel. Maak lange dunne linten van de rettich, winterwortel en komkommer met behulp van een mandoline. Snijd de groenten daarna in ruitvorm. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijst, en snijd de tomaat in reepjes. Snijd de paprika in reepjes. Meng de shiitakes, rettich, wortel, komkommer, bosui, tomaat en paprika in een ruime mengkom.

Dressing
Maak een dressing van rijstazijn, zoute sojasaus, nam pla, chilisaus en gembersiroop. Doe deze ingrediënten samen in een maatbeker. Voeg al mixend met een staafmixer de zonnebloemolie toe.

Salade serveren
Meng een deel van de dressing door de groenten. Serveer de salade op de gefrituurde mienestjes. Maak de salade

Geef je waardering

17
thaisesalade.jpg