Thaise kokos-kippensoep

15
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Soep

  • Breng een pan met het water, kippenbouillonblokje en kokosmelk aan de kook.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve ringetjes.
  • Kneus het citroengras.
  • Snijd de paddenstoelen in repen. Snijd de paksoi in repen en houd het groen apart. Snijd de kipfilets in dunne repen.
  • Voeg de peper, citroengras, champignons, het wit van de paksoi en de kipfilet reepjes toe aan de bouillon. Kook circa 15 minuten.
  • Breek de mihoen in kleinere stukken. Kook de mihoen volgens de bereidingswijze van de verpakking.
  • Snijd de bosuitjes in ringen.
  • Voeg de laatste minuut de bosuitjes, taugé en het groen van de paksoi toe aan de soep.
  • Haal het citroengras uit de soep.
  • Breng de soep op smaak met een scheutje sojasaus.
  • Pluk en hak de koriander en roer de koriander door de soep.

Serveren

  • Verdeel de mihoen over de kommen, schenk de soep erbij en garneer met de koriander.
Thema: herfst

Ingredienten

4
Personen

Thaise kokos-kippensoep

  • 750 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 rode peper
  • 1 stengel citroengras
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 1 paksoi
  • 400 g kipfilet
  • 300 g mihoen
  • 1 bosje bosuitjes
  • 125 g taugé
  • sojasaus
  • 0.5 bosje koriander
Geef je waardering
15