Thaise groene curry met kippendijen

230
Makkelijk
Thaise groene curry met kippendijen

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijst

  • Breng het water met een beetje zout aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking op laag vuur in circa 20 minuten droog.

Groene curry

  • Snijd de gember.
  • Pel de knoflook.
  • Plet en snijd de citroengras in stukjes.
  • Verwijder de stelen van de koriander en snijd de blaadjes grof.
  • Pureer voor de marinade de knoflook, gember, korianderstelen, citroengras en de groene currypasta in het staafmixerbakje. Maak het mengsel smeuïg met een scheutje olijfolie.
  • Snijd de kippendijen in grove stukken en meng met de marinade.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui. Voeg de kip toe en bak circa 4 minuten mee.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen, halveer de sperziebonen en voeg toe.
  • Rasp de schil van de limoen. Halveer de limoen en voeg het sap samen met de limoenrasp toe.
  • Voeg de kokosmelk en een klein scheutje water toe en laat circa 5 minuten zacht koken.
  • Snijd de aubergine in blokjes.
  • Voeg de aubergine toe aan de curry en gaar in circa 5 minuten. Breng de curry op smaak met de vissaus, een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de korianderblaadjes in grove stukken. Voeg de helft toe en warm even kort door.

Serveren

  • Verdeel de curry en de rijst over borden. Bestrooi met de resterende koriander. 

Ingredienten

4
Personen

Rijst

  • 300 g pandanrijst
  • 600 ml water

Groene curry

  • 2 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels citroengras
  • 1 bosje koriander
  • 2 el groene currypasta
  • olijfolie in te bakken
  • 400 g kippendijen
  • 1 ui
  • 1 limoen
  • 200 g sperzieboontjes
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 aubergine
  • 2 el vissaus

Extra nodig

  • staafmixer + staafmixerbakje
  • rasp
Thaise groene curry met kippendijen
Geef je waardering
230