Tetouans pastagerecht

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd
  • Kook de linguine gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Laat de ansjovis uitlekken.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien, knoflook, gemberpoeder en ansjovis circa 3 minuten.
  • Giet de kikkererwten af, spoel ze schoon en voeg samen met de rivierkreeftjes en de gepelde tomaten toe aan de pan. Laat het geheel circa 4 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Halveer de courgette in de lente en snijd de courgette in halve plakken. Voeg toe aan de pan en bak circa 2 minuten mee.
  • Giet de pasta af, besprenkel met olijfolie extra vierge en voeg toe aan de pan met groente en warm even door.
  • Pluk en snijd de blaadjes munt in repen en garneer de soep na het opscheppen met de munt.

Ingredienten

4
Personen

Tetouans pastagerecht

  • 300 g linguine
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g ansjovis uit blik
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el gemberpoeder
  • 400 g kikkererwten
  • 200 g rivierkreeftjes
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 courgette
  • 0.5 bos munt
  • olijfolie extra vierge
Geef je waardering
3