De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Tequila sunrise chicken

Een heerlijk kipgerecht met sinaasappel en grenadine!

50 MIN
Tequila sunrise chicken
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Snijd de kippendijtjes een keer door en bestrooi ze met zout. Verwarm de pan en braad de kip in de olie. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Voeg de ui en knoflook toe aan de kip en bak deze mee. Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadkern en snijd ze in stukken. Snijd de peper in ringetjes en de tomaten in stukken. Voeg de paprika, peper en tomaat toe aan de kip en bak kort mee. Blus het geheel af met de tequila en flambeer het (eerst afzuigkap uitzetten en pas op voor de vlam). Voeg sinaasappelsap, grenadine en room toe en laat het ongeveer dertig minuten sudderen. U kunt de saus eventueel iets afbinden met aardappelzetmeel aangemaakt met een beetje water. Snijd de koriander en strooi deze erover.

Dit recept komt uit de aflevering over Mexico van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker