Tequila sunrise chicken

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd

Snijd de kippendijtjes een keer door en bestrooi ze met zout. Verwarm de pan en braad de kip in de olie. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Voeg de ui en knoflook toe aan de kip en bak deze mee. Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadkern en snijd ze in stukken. Snijd de peper in ringetjes en de tomaten in stukken. Voeg de paprika, peper en tomaat toe aan de kip en bak kort mee. Blus het geheel af met de tequila en flambeer het (eerst afzuigkap uitzetten en pas op voor de vlam). Voeg sinaasappelsap, grenadine en room toe en laat het ongeveer dertig minuten sudderen. U kunt de saus eventueel iets afbinden met aardappelzetmeel aangemaakt met een beetje water. Snijd de koriander en strooi deze erover.

Dit recept komt uit de aflevering over Mexico van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Tequila sunrise chicken

  • 800 g kippendijtjes (zonder bot)
  • zout
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 rode peper
  • 4 tomaten
  • 1 borreltje tequila
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1 borrelglaasje grenadinesiroop
  • 1 scheutje kookroom
  • evt aardappelzetmeel
  • verse koriander of peterselie
Geef je waardering
0