De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

telor masak bali

20 min kooktijd
Telor Masak Bali

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Stoom of kook de eieren 8 minuten. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een pan met olie en bak de ui en knoflook kort en voeg de basterdsuiker en sambal toe. Blus af met ketjap en kippenbouillon. Meng de maïzena met een beetje water en bindt hier de saus mee door het toe te voegen onder voortdurend roeren. Voeg als laatste sap van een halve citroen toe. Pel de eieren en snijd ze doormidden en serveer de eieren op een schaal met de saus erover. Bestrooi met peterselie en seroendeng.

Dit recept komt uit de aflevering over Bali van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker