De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Tarte Tropezienne

Maak een kuiltje in de bloem en verdeel het zout over de rand. Meng in het kuiltje boter, gist, suiker, melk en eieren met elkaar en kneed er beetje bij beetje de bloem door. Kneed tot een soepel deeg en laat het deeg in een kom, bestoven met bloem en afgedekt met plasticfolie, circa 1 uur rijzen.

255 MIN
Tarte Tropezienne
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en verdeel het zout over de rand.
Meng in het kuiltje boter, gist, suiker, melk en eieren met elkaar en kneed er beetje bij beetje de bloem door. Kneed tot een soepel deeg en laat het deeg in een kom, bestoven met bloem en afgedekt met plasticfolie, circa 1 uur rijzen.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht rond uit en leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Laat het deeg nog circa 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 170 °C.

Kruimels
Kluts het ei.
Wrijf de boter, suiker, bloem en de helft van het ei tot kruimels.
Bestrijk het brooddeeg met het resterende ei en verdeel de kruimels erover.
Bak het deeg in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
Laat het gebakken deeg afkoelen.

Vulling
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel schenk het eimengsel terug in de pan en roer goed door.
Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie tot lauwwarm afkoelen.
Roer de banketbakkersroom los met het rozenwater.
Klop de slagroom met een garde yoghurt dik.
Roer de boter beetje bij beetje door de banketbakkersroom en spatel de slagroom erdoor.
Schep de vulling in een spuitzak met glad spuitmondje.

Snijd de deegplak open en besprenkel beide kanten met sinaasappellikeur.
Spuit de vulling op de bodem en leg het deksel er op.
Bestuif de Tarte Tropizienne met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!



Bekijk hier alle recepten uit Rudolph's Bakery.
 


 

Nog meer shows van Rudolph:

 

Rudolph's Bakery VIPs

"Met zijn tweeën bakken is altijd gezelliger", zegt Rudolph regelmatig. Daarom bakt Rudolph met een bekende gast in Rudolph's Bakery VIPs.

Rudolph's Bakery Specials

Zoek jij nog een heerlijke taart of gebakje voor een bijzondere gelegenheid zoals bijvoorbeeld voor Moederdag? Van Rudolph's Bakery Specials krijg je veel inspiratie!

Rudolph's Little Bakery

Samen bakken is leuker dan alleen! Zeker als je iets bijzonders maakt met een speciale reden. In Rudolph’s Little Bakery komen jonge bakfanaten langs om samen met Rudolph van Veen een taart voor iemand te maken. Dat is leuk en leerzaam en natuurlijk hoort ook stiekem snoepen erbij… Bekijk hier alle recepten uit het programma.

Rudolph's Bakfavorieten

Rudolph deelt de lekkerste bakrecepten in het programma Rudolph’s Bakfavorieten. Elke dag staat er een nieuw bakthema voor je klaar en elke aflevering bevat recepten, zodat jij thuis aan de slag kunt. Er komen lekkere ontbijtjes en American style baksels voorbij!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker