Deeg
Klop het ei los met kaneelpoeder en suiker. Meng de bloem erdoor en voeg beetje bij beetje zoveel water toe tot dat er een soepel deeg ontstaat. Vet de springvorm in. Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed de vorm ermee. Snijd het overhangende deeg los van de rand.
Vulling
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Splits de eieren. Klop het eiwit stijf met de helft van de suiker. Rasp de schil van de citroen boven de eidooiers en klop samen met het kaneelpoeder en de rest van de suiker luchtig. Spatel het amandelpoeder erdoor, maar houd 4 eetlepels achter om de taart te bestrooien. Spatel het eiwitschuim door de eidooiers en verdeel over de taartbodem. Bak de taart 30 minuten in de oven, dek de bovenkant van de taart af met aluminiumfolie en bak nog 30 minuten. Laat de taart afkoelen, haal uit de vorm en bestrooi met amandelpoeder en met poedersuiker.
* Bij de traditionele Tarta de Santiago wordt de poedersuiker over een “zwaardsjabloon” gestrooid.
0 reacties