De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tarta de santiago

90 min kooktijd
Tarta de Santiago

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Klop het ei los met kaneelpoeder en suiker. Meng de bloem erdoor en voeg beetje bij beetje zoveel water toe tot dat er een soepel deeg ontstaat. Vet de springvorm in. Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed de vorm ermee. Snijd het overhangende deeg los van de rand.

Vulling
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Splits de eieren. Klop het eiwit stijf met de helft van de suiker. Rasp de schil van de citroen boven de eidooiers en klop samen met het kaneelpoeder en de rest van de suiker luchtig. Spatel het amandelpoeder erdoor, maar houd 4 eetlepels achter om de taart te bestrooien. Spatel het eiwitschuim door de eidooiers en verdeel over de taartbodem. Bak de taart 30 minuten in de oven, dek de bovenkant van de taart af met aluminiumfolie en bak nog 30 minuten. Laat de taart afkoelen, haal uit de vorm en bestrooi met amandelpoeder en met poedersuiker.

* Bij de traditionele Tarta de Santiago wordt de poedersuiker over een “zwaardsjabloon” gestrooid.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker