De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tamarindepudding met pinda li (ijs van pindakaas)

45 min kooktijd
Tamarindepudding met pinda li (ijs van pindakaas)

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Tamarindepudding
Week de gelatine in koud water. Breng het water aan de kook. Pel de tamarindepeulen. Voeg ze met de suiker toe aan het kokende water en kook ze in circa 20 minuten gaar. Schenk door een zeef en druk met de bolle kant van een lepel de pitten los. Schraap tussendoor met een lepel het vruchtvlees van de bolle kant van de zeef af en voeg dit toe aan het sap. Knijp de gelatine uit en roer met een garde door het sap. Schenk de pudding in de vormen en laat afkoelen. Zet de vormpjes circa 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Pinda li
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng met een garde de koffiemelk met het water, de pindakaas en de vanillemerg. Schenk de li in de plastic bekertjes en zet minimaal een nacht in de vriezer.

Serveren
Laat de pudding voor het serveren in circa een uur op kamertemperatuur komen. Rasp de chocolade over de pinda li en serveer naast de pudding.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker