Deeg
Strooi de bloem op de werkbank en maak een kuiltje in het midden. Voeg de eieren en het water toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Saus
Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukjes van 2 tot 3 centimeter. Kook de asperges beetgaar. Giet de asperges af en spoel goed koud . Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes. Voeg de asperges en chilipeper toe, blus af met de wijn en laat 4 minuten inkoken. Breng een pan water aan de kook. Kruis de tomaten in aan de onderkant en dompel de tomaten 10 seconden in het kokende water. Schep de tomaten in het ijswater en verwijder het velletje. Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Pluk de basilicum. Roer de tomaat en basilicum door de saus. Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper en laat circa 5 minuten inkoken.
Tagliatelle
Rol het deeg uit tot lange plakken. Haal de plakken door de pastamachine tot er een plak van circa 0,2 centimeter ontstaat. Draai er vervolgens tagliatelle van. Laat de pasta circa 5 minuten drogen. Kook de pasta in circa 2 minuten al dente, giet af en roer door de saus.
Serveer
Schep de pasta met saus op een bord en rasp er Parmezaanse kaas over. Garneer met peterselie.
Een heerlijk vegetarisch gerecht met verse pasta en asperges.
0 reacties