Pasta
Kneed de bloem met de eieren, olijfolie en een snufje zout tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Zeevruchtensaus
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Snijd de olijven en ansjovis in stukjes. Maak het blikje tomatenpuree open. Voeg vervolgens de olijven, ansjovis, tomaten en tomatenpuree toe aan de pan en bak alles mee. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Blus af met het water en laat de saus in circa 8 minuten inkoken. Voeg als laatste de zeevruchten toe en roer door de saus. Zet het vuur laag.
Pasta draaien
Verdeel het deeg in vier delen. Bestrooi je aanrecht en pastamachine met een beetje bloem. Hierdoor blijft het minder plakken. Draai het pastadeeg door de pastamachine. Maak er eerst dunne plakken van. Maak er vervolgens pasta van. Hang de pasta even uit.
Groente
Maak de doperwten schoon. Dit wordt ook wel doppen genoemd. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Snijd de courgette in vieren en verwijder de zaadlijst. Bak de courgette even en breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de doperwten toe en bak circa 5 minuten mee.
Breng een grote pan water met een beetje zout aan de kook.
Kook de pasta in circa 3 minuut gaar. Snijd de basilicum. Giet de pasta af. Voeg de pasta toe aan de groente.
Aan tafel!
Schep de
pasta met de groente direct op de borden en verdeel de zeevruchtensaus en
basilicum erover.
TIP: De
zeevruchten kun je naar eigen smaak kiezen. Wij hebben voor vongole, garnalen
en mosselen gekozen. Gooi de vongole die openstaan en niet dicht gaan als je
erop tikt weg. De vongole mogen als eerste meekoken. Ze zijn goed als de
schelpjes open gaan staan.
Meld je aan en praat mee