De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tafelspitz

200 MIN
Tafelspitz

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Tafelspitz
Snijd de vetkant van het vlees kruislings in, leg het in de pan met kokend water en voeg zout toe. Pel en halveer de uien en bak ze donkerbruin in een koekenpan en voeg ze toe aan het vlees. Gebruik de buitenste bladeren van de prei en leg hier wat in stukken gesneden wortel, knolselderij, knoflook en laurier op en bind dit op met een stukje rolladetouw. Voeg dit bij het vlees en laat het circa 2,5 uur zachtjes koken en vervolgens afkoelen. Snijd de overige prei, wortel en knolselderij in stukken en hak de peterselie grof. Haal het vlees uit de afgekoelde bouillon en voeg de groente toe aan de bouillon. Snijd het vlees in plakken en leg ze terug in de bouillon. Voeg de mergpijpjes toe laat het geheel circa 20 minuten zachtjes koken. Serveer de tafelspitz in een diep bord met de groente, het vlees, de merg en de bouillon.


Bieslooksaus
Laat het brood weken in de melk. Kook de eieren hard en spoel ze koud. Pel en halveer de gekookte eieren haal de eidooiers eruit en hak het eiwit fijn. Knijp het brood uit en maal het in de blender met de rauwe eidooiers, mosterd, azijn en zout fijn. Voeg al draaiende de olie druppelsgewijs toe tot er een dikke mayonaise ontstaat. Snijd de bieslook fijn en roer deze met het eiwit door de saus.

Appel-mierikswortelcompote
Schil en rasp de mierikswortel en roer het door de appelcompote.

Rösti
Kook of stoom de aardappels in de schil in circa 18 minuten bijna gaar. Laat ze iets afkoelen, pel en rasp ze. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelen als een losse rösti.

Dit recept komt uit de aflevering over Wenen van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker