Taco’s voor kids

9
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180°C

Het gehaktmengsel:

  • Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn.
  • Maak de ananas schoon en snijd in stukken.
  • Laat de kidneybonen uitlekken en spoel schoon
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine stukken.
  • Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Rul het gehakt in de pan en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de paprika en gepelde tomaten toe. Bak op middel hoog vuur, in circa 15 minuten gaar.
  • Voeg de maïskorrels, kidneybonen en ananas toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.

De taco’s vullen:

  • Vet een ovenschaal in met olie.
  • Vul de taco schelpen met het gehaktmengsel en leg ze in de ovenschaal.
  • Bestrooi met geraspte kaas.
  • Schuif in de oven en bak nog circa 10 minuten tot de kaas gesmolten is. (De taco’s kunnen ook aan tafel gevuld worden, hierdoor blijven ze knapperig)

De avocadocrème:

  • Maak de avocado schoon.
  • Pureer met een vork de avocado, en roer dit met de helft van de zure room glad in een grote schaal. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en limoensap.
  • Was de gemengde sla en serveer bij de taco’s met de avocadocrème, zure room en partjes limoen.

Ingredienten

4
Personen

Taco’s voor kids

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ananas
  • 300 g kidneybonen
  • 1 rode paprika
  • zonnebloemolie
  • 300 g mager gehakt
  • 400 g gepelde tomaten
  • 150 g maïskorrels
  • 8 taco schelpen
  • 100 g geraspte kaas
  • 300 g gemengde sla
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
9