De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Sweet salty caramel

Wat is er nou lekkerder dan een heerlijke kop warme choco op een koude winterdag? Dus kruip lekker onder een dekentje met deze sweet salty caramel!

10 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Sweet salty caramel

Bereidingswijze

Karamelsaus
Zet een kleine pan met een dikke bodem op een middelhoog vuur en doe er een scheutje water met de suiker in. Laat karamelliseren tot het mengsel donkerbruin wordt. Blus de karamel af met slagroom, pas op: het kan spetteren. Laat het circa 5 minuten rustig inkoken. Voeg op het laatst een klontje boter en een flinke snuf zeezout toe. Haal de pan van het vuur. Naarmate de karamel afkoelt, wordt deze harder.

Chocolademelk
Smeer de binnenste randen van de mokken in met de gezouten karamelsaus. Door de mok te draaien, verdeel je de karamelsaus mooi over de randen. Bewaar een klein beetje voor de garnering. Snijd de chocolade in kleine stukjes. Verwarm de melk in een pannetje en laat de chocolade er in smelten. Giet de chocolademelk in de mokken en spuit er slagroom op. Garneer de slagroom met de overgebleven karamelsaus.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.