Sweet Bananas

7
Makkelijk
Sweet Bananas

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

’s Middags voorbereiden

Kokos-limoenmousse
Klop de slagroom met de suiker tot yoghurt dikte en bewaar in de koelkast. Breng de helft van de kokosmelk met de rasp en sap van de limoen aan de kook. Voeg de agar agar toe, roer goed door en laat 1 minuut zachtjes koken zodat de agar goed kan oplossen. Schenk door een zeef en voeg de resterende kokosmelk toe. Laat al roerende circa 1-2 minuten afkoelen tot het nog net vloeibaar is. Spatel er de slagroom door. Bewaar in de koelkast. (Let op; agar stijft al op bij 45 graden, dus meng het direct met de slagroom zodra de kokosmelk gaat geleren).

’s Avonds afmaken

Kaneel-vanille bananen
Verwarm de oven voor op 215 °C. Was de banaan en laat de schil eromheen zitten. Snijd 1 centimeter van de uiteindes van de banaan. Snijd elke banaan over de breedte in drie stammetjes. Zet de banaanstukken rechtop in een ovenschaal.

Halveer het vanillestokje in de lengte en daarna over de breedte. Maak met een houten satéprikker een opening in het midden van elk stuk banaan. Steek in een derde van de bananen een vanillestokje. Steek in de overige stukken banaan een kaneelstokje.

Roer olijfolie, notenolie, honing, citroensap en rasp van de sinaasappel door elkaar en schep over de banaan. Bewaar de sinaasappel. Bak de bananen in circa 10 minuten in de oven. De banaan wordt zwart aan de buitenkant en smeltend zacht aan de binnenkant.

Muntsuiker
Vijzel de suiker met de muntblaadjes fijn.

Sinaasappel
Verwijder de schil van de sinaasappel en snijdt de partjes eruit.

Mousse
Zet de mousse circa 5 minuten voor opmaken van het bord buiten de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Opmaak bord
Neem een plat bord. Zet drie banaanstukken op een rij op elk bord. Neem twee bananenstukjes met kaneelstokjes en zet een banaanstukje met vanille in het midden. Lepel de saus die in de ovenschaal zit erover. Vorm met een kleine lepel (koffielepel) quenelles (eivormige modellen) van de kokosmousse en leg aan beide kanten van de bananen neer. Verdeel enkele partjes sinaasappel over het bord Strooi de muntsuiker over de bananen.

 

 
Muscat de Beaumes de Venise


Misschien wel één van de meest bekende dessertwijnen: De Muscat uit Beaumes de Venise in de Rhone. Een dorp zo klein, zoals de meeste wijndorpen overigens, dat je niet moet vergeten te remmen op je fiets, anders ben je er al door!
De Muscat Blanc met kleine druifjes,voelt zich helemaal op zijn stek in het warme micro-klimaat hier. Het is eigenlijk de enige druif die zijn kenmerkende aroma’s één op één doorgeeft aan de wijn: honing, vlierbes en de geur die wij kennen van onze tafeldruiven! Eindelijk een wijn die echt naar druiven ruikt!
Na de gisting komen er nog meer lekkere ruikers bij zoals perzik, mint en anijs. Voor deze wijn mag je me ‘s nachts wakker maken.
Dit is een wijn die je bij allerlei soorten desserts kunt serveren, al dan niet in combinatie met (room)ijs. Met de Sweet Banana’s is het helemaal niet te versmaden!

door Corria Houthuizen

 

 

Ingredienten

4
Personen

Kokos-limoenmousse

  • 100 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 250 ml kokosmelk
  • 0.5 limoen
  • 2 g agar agar

Kaneel-vanille bananen

  • 4 bijna rijpe bananen
  • 2 vanillestokjes
  • 8 dunne kaneelstokjes
  • 5 el olijfolie
  • 5 el notenolie
  • 10 el honing
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel

Muntsuiker

  • 2 el kristalsuiker
  • 20 verse muntblaadjes

Extra nodig

  • satéprikker
Sweet Bananas
Geef je waardering
7