Swedish Chef cupcake

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

35 minuten totale tijd

Cupcake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel en snipper de rode ui. Hak de dille fijn. Meng met een garde volkorenmeel, bakpoeder en een snufje zout en peper erdoor. Mix in een andere kom de eieren met de dille, karnemelk, de zonnebloemolie en de ui. Roer beide mengsels door elkaar. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze voor drie vierde met het beslag.
Bak de cupcakes in de oven in circa 25 minuten gaar.

Saus
Pel en snipper de rode ui. Hak de dille fijn. Snijd de augurken in blokjes. Meng de ui, dille en augurken door de crème fraîche en breng op smaak met peper.

Beleg de cupcakes met de zalm, een schepje saus, een cocktailgarnaal en dille. Bestrooi met peper.

Ingredienten

12
Porties

Cupcake

  • 1 rode ui
  • 0.5 bosje dille
  • 250 g volkorenmeel
  • 9 g bakpoeder
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 grote eieren
  • 300 ml karnemelk
  • 80 ml zonnebloemolie

Saus

  • 1 rode ui
  • 2 takjes dille
  • 2 augurken
  • 250 g crème fraîche
  • versgemalen peper

Topping

  • 400 g dungesneden gerookte zalm
  • 12 cocktailgarnalen
  • 12 takjes dille
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • cupcakevormpjes
  • cupcaketray
Geef je waardering
0